Protestanţii lu’ Veorica şi gorilele lui Dragnea jr.

De Victor Nafiru 01 Octombrie 2018, 08:24 Editorial

Între aceste două entităţi socio-profesionale s-au desfăşurat can-can-urile ultimelor două zile. Premierul Viorica Dăncilă, acest izvor nesecat de (in)cultură şi umor urban, continuă să fie calul de bătăie al presei. Mai nou, şi al celei din străinătate de care, la Bruxelles, a fugit ca dracu’ de tămâie. De cealaltă parte, Dragnea jr., un personaj care tinde să devină urât de lume nu doar pentru faptul că este ordasla liderului PSD.

La Bruxelles (oare o fi ştiind săracă a cui capitală este?) le-a spus colegilor săi socialişti din Parlamentul European că la mitingul din 10 august jandarmeriţa a fost bătută măr de „protestanţi” şi nu de protestatari, cum ar fi fost normal să se exprime. Dacă la ea la Videle sau de unde o fi, se spune protestanţi la protestatari, care e problema socialiştilor, a presei şi a celor care nu au loc de ea? De asta credeţi că nu merg lucrurile în ţara asta? Să fim serioşi. Veorica, fată din popor, vorbeşte pe înţelesul lu’tanti şi a lu’ nenea pe care îi saluta cu săr’mâna, pe când juca şotronul în faţa blocului. Şi, la urma, urmei, dacă până la vârsta asta nu a învăţat să facă diferenţa între dezabilităţi şi dizabilităţi, între premordiale şi primordiale şi între protestanţi şi protestatari, nu putem aştepta minuni de la cineva care cu greu înţelege pe ce lume trăieşte. Sau, altfel spus, de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere

De cealaltă parte, copilul lui Dragnea, în rolul ciocoiului pe stil nou, patronul echipei de fotbal din Turnu Măgurele. La meciul din Cupă de pe Giuleşti, cu Rapid, Dragnea jr. a fost înjurat ca la poarta porcăriei pe care a lichidat-o înainte să dea iama pesta porcină. Că a fost înjurat şi făcut hoţ nu este nimic pe lângă ce i-a strigat un spectator de pe margine: „Barosane, nu mai ieşiţi singuri pe stradă, v-aţi luat gărzi!”, cu trimitere la cele două gorile care îl încadrau. O replică demnă de filmele lui Martin Scorsese şi Francis Ford Copola, mereu de actualitate şi care spune totul despre România din timpul dinastiei de Teleorman.

 

 

Autor Victor Nafiru 01 Octombrie 2018, 08:24 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii