Plagiatele sau răzbunarea consilierilor

De Petre CRĂCIUN 12 Decembrie 2017, 11:09 Editorial

De ce avem atâtea plagiate în tezele de doctorat? Simplu: pentru că acești domni ajunși in funcții importante (miniștri, șefi de partide, chiar premieri) nici nu se gândesc să scrie la propriile teze (poate nici nu sunt capabili) și apelează la ”negrișori” din subordine. La oamenii din proximitate: consilieri personali, șefi de cabinete etc.

Iar acești negrișori, neplătiți, forțați prin natura relațiilor de subordonare, fac și ei ”ce pot”, adică fușăresc, plagiază, termină repede sarcina primită. Dacă tot nu sunt plătiți?
Iată cum acești miniștri sau ce vor mai fi ajuns ei află că au ajuns la mâna unor consilieri/șefi de cabinete etc. pentru care nu dădeau doi bani. Poate nici nu-și mai amintesc cine a lucrat la aceste teze pe care și le-au insușit ca pe un drept al lor.

Iată că vine și momentul în care consilierii se simt răzbunați, iar munca lor neplătită devine obiect de discuție publică. Pe față nu pot fi pedepsiți, pentru că asta ar insemna recunoașterea furtului.

Invață cineva din toate aceste întâmplări? Greu de crezut. În continuare sunt subordonați care livrează șefilor proiecte managerile, planuri și strategii, lucrări științifice sau chiar teze de doctorat. Și totul, evident, fără plată, pentru că munca este prestată de la 8 la 16.00. Cine pierde? Evident, noi, cetățenii, care plătim din banii noștri acești oameni.

 

Autor Petre CRĂCIUN 12 Decembrie 2017, 11:09 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii