O idee pentru ANAF: impozitul pe averea afișată.

De Mihai Vintilă 24 Ianuarie 2018, 09:12 Editorial

ANAF încearcă să intre în acest deceniu dar din păcate eșuează cu fiecare modificare legislativă. Acum cu greu poți afla de acasă ce impozit ai de plătit și mai ales cum poți plăti. Spațiul virtual a fost născut birocratic și ineficient, plata online abia face primii pași iar despre siteuri-le și plățile active online să nu ne pronunțăm că ne ia durerea de cap. Aceste lucruri simple prin alte țări europene la noi sunt în chinurile facerii sau ale existenței. Am înțeles că ANAF nu poate face asta.

Dar poate de exemplu să verifice averile afișate? Averile discrepante ale unor personaje care una încasează și alta trăiesc? De exemplu doamna Plumb care câștigă un salariu de bugetar cum își permite rate lunare de peste 9000 de euro conform declarațiilor proprii? Sau domnul Dragnea care a lucrat conform propriului CV doar la stat cum și-a permis o asemenea casă? Sau Iohannis cum a reușit din meditații să intre în posesia a patru propietăți? Asta poate verifica ANAF-ul? Eu cred că da. În schimb ce fac ei? Se ocupă de băbuțele care vând o căpățână de usturoi sau trei fire de pătrunjel. Ei trimit zeci de controale la firmele care plătesc corect impozitele iar marii evazioniști cu sprijin politic nu sunt deranjați cu anii.

ANAF trebuie să se modernizeze iar angajații să își schimbe mentalitatea. Publicul este un client și cel care le plătesc salariile nu doar niște vaci de muls! Deci domnule ministru pe când conferințe despre impozitarea averilor? Pe când declarații despre profesionalizarea angajaților și digitalizarea serviciilor? De prostii precum declarația 600 suntem sătui!

 

 

Autor Mihai Vintilă 24 Ianuarie 2018, 09:12 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii