Nu ne lasă UE!

De Mihai Vintilă 20 Octombrie 2017, 09:45 Editorial

Aud tot timpul această minciună în gura unor edili locali, a unor miniștri, a unor oameni din diverse structuri ale aparatului de stat.O minciună! De ce nu se plânge nici un român care muncește în afara granițelor de UE? De ce nu înjură nici un privat UE? Și din această categorie sunt milioane! Ei bine răspunsul este simplu. Pentru că pe ei UE îi ajută.

Săracul ar fi fost în continuare sărac, ar fi stat cu mâna întinsă la pomana primarului și a ajutorului social. Așa, cu această mult hulită uniune și-a luat lumea în cap și acum spală vase pe un vas de croazieră sau salahorește prin Italia sau pune țiglă în Germania. Imediat standardul lui de viață a crescut. A văzut că această mult înjurată uniune de către cei pe care îi credea că se ocupă cu bunăstarea lui nu e chiar așa de rea. A văzut săracul noastru guverne funcționale, drumuri cum trebuie să fie drumurile, orașe cum ar trebui să fie orașele și a înțeles.

A înțeles că UE are regului pe care hoțul nostru românesc ajuns la banii statului din ce în ce mai greu îi poate fura. Și atunci înjură UE. Primari care acum 10 ani de zile stăteau cu balega în fața primăriei acum, din clădirea nouă cu aer condiționat, cu internet pus mai mult pentru secretară care, are copii la muncă în străinătate, cu calculatoare noi luate mai mult de gura vice-lui care e fan al jocurilor online, înjură UE. Drumurile din comuna lui sunt asfaltate nu pentru că ar fi el vre-un geniu al administrației ci pentru că cineva dintr-o organizație ia pus pe masă un proiect european pe care l-a semnat crezând că îi va pica și lui ceva de la constructori. Nu prea a fost mare lucru că, au venit niște protughezi cam zgârciți în domeniul ăsta dar, toată comuna știe că el a făcut asfaltarea și alte două mandate va câștiga doar din chestia asta! Dă o naibi de UE! Ce ... nu o înjură guvernul, nu o înjură miniștrii nu o înjură parlamentarii?

Da... toți ipocriții ăștia mănâncă o pâine albă datorită acestei multe înjurate UE. Pentru omul simplu UE înseamnă oportunități, liber acces la piața muncii, liberă circulație. Pentru sugativele bugetului de stat înseamnă limitarea furtului. Și atunci dăi din toți rănunchii înjurături la UE. Dacă se face un pod cu bani europeni este datorită efemerului ministru care taie pamblica nu UE care a finanțat proiectul. Dacă e undeva o problemă că nu se înțeleg găștile pe șpăgi, spunem prostimii că este vina UE. Ea pune bețe în roate măreței noastre țări!

Ce minciuni, ce duplicitarism politic trăim.

 

Autor Mihai Vintilă 20 Octombrie 2017, 09:45 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii