Noul EDEN pe persoană fizică

De Virgil Andronescu 27 Aprilie 2020, 16:37 Editorial

”Va fi bine!”- spune sloganul Curcubeului si pot intelege asta in ceea ce-i priveste pe adulti in relatia cu copiii, pe copii, dar cu adultii… Dupa aceasta ,,distantare „sociala” ne vom distanta si mai mul unul de celalalt, vom deveni si mai egocentrici si egoisti, mult mai mult decat pana acum. Se vede cu ochiul liber, s-a vazut si pana acum. Oameni de omenie si situatii de acest fel oricum erau raritati, vor deveni si mai rarisime. Adio sentimente, adio trairi si bucurii ori greutati duse impreuna, adio intrajutorare, adio omenie! Nu, nu vom deveni mai buni, asa cum incearca sa ne convinga manipulativ politicienii, nu avem cum in conditiile date si cele din urmatorii multi ani!

Astfel vor sterge orice urma de empatie intre oameni, fata de semeni. Deja mare parte din populatie e speriata si acest sentiment, intiparit adanc in minte si suflet, se va manifesta din ce in ce mai puternic si concret, o spun sociologii si psihologii. ,,Vom fi mai buni chiar si de la distanta!”, pe naiba, cum sa fie asa cand nici pana la ,,pandemie” n-am fost…nici de-aproape?! Probabil ca hotii or sa vina sa ne aduca nu sa ne ia, posibil ca neam cu neam si ruda cu ruda sa se aiba mai bine ca fratii, cu siguranta ca politicienii sa devina buni samariteni, iar noi- poporul, vom trai intr-un nou Eden. Nu ma intereseaza teorii ale conspiratiei, cum ar fi: 5G, decimarea populatiei Terrei, extraterestrii, satelitii Starlink, Masoneria, etc. Virusul exista! Vom interactiona ,,chiar si de la distanta „sociala” cu cei „dragi” care pana mai ieri nu ne erau asa de „dragi” ( nici noi lor ), cam asta va fi, ca si pana acum, internetul va zbarnai de inimioare, zambete si like-uri, cele mai umane sentimente vor aglomera, chiar blocand, banda semnalului de on-line! Deci, sa lasam naivitatile, copilariile si sperantele in sensul de mai sus…

Daca la inmormantari nu vom mai avea acces mai mult de opt persoane cu popa si tarcovnicul, la nunti si botezuri, concerte, spectacole de teatru si de alt gen, lansari de carte si expozitii de arta, cinematografe, malluri, manifestari sportive cum sa avem acces ca pana in urma cu vreo doua luni?! Ok, le vom vedea pe on-line si credeti in vreo satisfactie sufleteasca in afara celei in care te-ai gasit alaturi de alti spectatori sau de aflarea fata in fata cu artistii ori sportivi?! Daca pe strada si in parcuri, locuri de joaca nu vom avea voie in grupuri mai mari de trei persoane si acelea din familie, cum credeti ca vom deveni ( mai ) apropiati si mai buni? In mijloacele de transport in comun vom fi din ce in ce mai putini si tot asa… Devenim ,,roboti” docili, ca daca nu…vom fi amendati pentru zadarnicia combaterii pandemiei de covid-19, si robotii nu se imbratiseaza, nu dau mana, nu se saruta, nu fac dragoste ( nici macar sex ), ei raspund doar la cceea ce sunt programati si cam atat.

Sa luptam pentru noi si ai nostrii, sa avem curajul asta, sa trecem peste temeri si fobii induse, sa nu ne mai lasam manipulati si sa nu mai credem in politicieni, sa nu mai iesim la votul pentru parlamentare, sa #stamacasa! asa cum ne-au tot indoctrinat! Sigur ca aceasta lupta presupune intrinsec speranta si mai ales dorinta de revenire la fondul interior acela de Om, cu bune si mai putin bune! Pare o utopie. Dar e posibil sa nu fie utopie. E posibil orice atata timp cat inca mai suntem oameni! Sa fim lucizi, calmi si mai ales realisti! Internetul ne va deveni Edenul pierdut candva, mult dorit tot candva, cautat si gasit acum in toata splendoare sa ireala. Dezumanizat si dezumanizant areal! Pare cinic, sumbru si fantasmagoric ce gandesc acum despre cum va arata viitorul, dar vom trai si vom vedea. ,,Sa nu ne pierdem speranta”, voi auzi.

Nu, nu o voi pierde. Sunt optimist! Si uite-asa vom avea fiecare separat ( si-n grupurile de socializare ) „prieteni” cu duiumul, reconstruind ( impreuna dar separat ) propriul ,,Eden”.

 

 

Autor Virgil Andronescu 27 Aprilie 2020, 16:37 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii