Mă miră lașitatea intelectualilor

De Marin IFRIM 20 Noiembrie 2017, 17:43 Editorial

Încă din 2009, în ”Jurnalul de Vrancea”, am prezis că Ponta și Dragnea sunt doi indivizi dubioși, care nu ar trebui să joace în politica românească. Ei sunt produsul acestui infernal personaj Băsescu, un drac călit de fosta securitate până în măduva rahatului. Ca și Klaus Iohannis. Ca român simplu, ajungi să-ți scoți țara din suflet.

Tot atunci, între 2009 și 2012, cât am publicat în ”Jurnalul de Vrancea”, spuneam că țara este ocupată de securiști și de turnători. Acum, toată lumea scriitoricească, începând cu Cristoiu și terminând cu Nistorescu, au făcut din nou mușchi comuniști. Au redevenit ”patrioți”, spun ”adevărurile” lor convenabile. România pute de jeguri de tot felul.

Când îl văd pe Ciuvică pe micul ecran, măcar de curiozitate, îl ascult cât să-mi reîntăresc convingerea că țara e ocupată și de potențiali clienți ai ospiciilor. Nu vreau să jignesc pe nimeni. Acest text e doar un pamflet amărât la adresa unor creaturi care distrug țara cu ”bune intenții”. Nu le rețin numele tuturor acestor formatori de opinie, precum șunca vorbitoare Bogdan Chireac. Inși care vorbesc ca și cum și-ar face ”nevoile mari”.

E tare stresant să vezi astfel de bipede cu gura plină de ceea ce într-un fel le aparține. Nu-mi place nici micuțul patriot Bogdan Rareș. Toate posturile de televiziune sunt ocupate de astfel de senținele civiloide. Percep plăcerea sadică și paranoică a unor de a manipula prin alții. La vedere totul e simplu. Înjurăturile și scuipăturile morale le primesc alde Badea, Gâdea, Chireac, Ciuvică etc., însă, dincolo de aparențe, oglinzile televiziunilor au și o parte întunecată, dosul argintat în care stau ca bulibașele regale fel de fel de mari pitici ai patriei. Grade. Ei fac vremea. Ei decid când trebuie să fie frig și când să fie cald. Meteorologii.

Minții comune. Nu există un ”stat paralel”. Există doar niște famiglii bine înrudite între ele, Un fel de travestiți care promovează unul altuia jegul din chiloții bancari. Au afaceri așa de profunde încât nici mama fiscului nu îndrăznește să miște din pix. Nu toți securiștii au fost răi, Nu toți comuniștii au devenit capitaliști, nu toți românii sunt mai proști decât cei de care se Lasă conduși. Chestiunea e complicată. Și tristă. La limită. Mă miră lașitatea intelectualilor, a oamenilor deștepți, cum se zice. O lașitate și un egoism aproape eroic.

Să fie la ei…

 

Autor Marin IFRIM 20 Noiembrie 2017, 17:43 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii