Jurnal urban | Un act artistic de calitate este veritabil doar pe scenă în fața publicului nu ONLINE

De Gabriela Popa 20 Mai 2020, 22:44 Editorial

În ultima perioadă am tot primit diverse invitații de a intra în diferite grupuri care găzduiesc evenimente exclusiv on line. Nimic neobișnuit până aici. Acum totul e on line până la noi decizii.

De asemenea, am observat în ultima vreme din ce în ce mai mulți copii filmându-se, fiecare la el acasă, cum interpretează melodii din diverse genuri muzicale pentru a participa la astfel de concursuri online. Nu e nimic rău în asta pentru că, în ciuda situației actuale, ei sunt antrenați și stimulați să continue să cânte sau să danseze până când vor ieşi din nou pe scenă, în fața publicului.

De altfel, toate aceste concursuri care acum se organizează online, înainte se organizau normal, cu participarea fizică a concurenților. Ce nu înțeleg este de ce trebuie să plătești o taxă pentru un asemenea eveniment desfășurat exclusiv online !!! Spre exemplu, tarifele pleacă de la 50 lei de copil la 250, depinde de concurs, de secțiunile la care vrei să participi. În cazul ansamblurilor folclorice e cam 20-30 lei de copil...Deci, un ansamblu cu 20 de membri, dacă ar vrea să participe la un asemenea concurs ar trebui să plătească 500-600 lei. Acestea sunt exemple generale.

Să plătesc pentru ce? Să trimit o filmare pe whatapp cu o prezentare, ca să fie pusă pe facebook și să adune like-uri și comentarii. Astea sunt criteriile de departajare a concurenților. Și, desigur, să primească niște note de la un juriu...e discutabil aici cât de activ e acel juriu!!! În final se trage linie, se stabilesc câștigătorii și gata...diploma și trofeul ți se trimit prin poștă! Ai câștigat! Totul online! Nu înțeleg cum vine treaba asta. ..să plătești pentru ceva exclusiv online. Când te poți promova singur și gratis.

De regulă, organizatorii sunt asociații și fundații iar taxa de participare este de fapt taxă sponsorizare festival...Dacă nu o achiți nu ti se pune filmul pe facebook!!! Scrie în aceste regulamente. Înțeleg să plătești o astfel de taxă atunci când mergi efectiv acolo...Dar, pentru o reprezentație online...mi se pare aberant și absurd! Am observat că acest lucru se întâmplă și în cazul festivalurilor internaționale... Concluzia mea... aici nu există decât un scop financiar și atât. Nicidecum încurajarea și promovarea unui act artistic de calitate. Una este să asculți un copil pe o scenă şi să îl vezi, efectiv, cum se manifestă în fața ta sau să vezi un ansamblu folcloric dansând live și alta este să îl vezi on line.

În calitate de organizator de evenimente, de diferite tipuri, mi se pare de-a dreptul stupid să încurajezi astfel de practici de dragul de a face ceva. Până când ne vom revedea pe scenă și vom vedea live un adevărat spectacol... continuați să exersați cu sufletul. Cât de valoroasă poate fi o diplomă obținută la un concurs online? Chiar și de premiul I ! Sau de trofeu al festivalului!
Va îmbrățișez cu drag!

P.S. Vă rog din tot sufletul nu îmi mai trimiteți invitații să intru în astfel de grupuri care nu fac decât să susțină interese financiare nicidecum talentul! Nu pot fi părtaşă la așa ceva! Eu am răbdare şi încredere că ne vom revedea curând! Am promovat și voi promova întotdeauna actul artistic de calitate doar pe SCENA şi doar în fața publicului! Vă iubesc!

 

 

Autor Gabriela Popa 20 Mai 2020, 22:44 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii