Jocul de-a bugétul

De Virgil Andronescu 07 Februarie 2019, 10:52 Editorial

Cred ca tot jocul asta cu Bugetul de Stat pe anul 2019 il face PSDragnea pentru ca, intr-un final preelectoral, sa adanceasca si mai mult dezbinarea populatiei si ,,prelucrarea" acesteia pentru cei doi ani electorali. Tot ceea ce cuprinde acest joc murdar reprezinta doar niste manevre inventate si experimentate la Teleorman. Cum ar veni: invrajbeste si castiga voturi! De ce spun asta? Pentru ca sunt unii primari, mai ales din sectoarele bucurestiului, care spun ca numai de ei ii intereseaza si ca ,,nu se uita ei in gradina altor colegi”.

Ca de, poporul nu cunoaste, poporul inchite toate mizeriile, poporul voteaza ,,jmecherii" si ,,jmecheriile" pentru ca si el le practica! Si, in timp ce scandalul bugetului e in plina desfasurare, mai vine si petarda cu italianul- fals medic estetician, colac peste pupaza pentru a acoperi jocul de-a bugetul. Un ins din conducerea partidului USR glasueste, legat de cazul falsului medic: ,,Sa ne fereasca Dumnezeu ca maine-poimaine sa avem un guvern condus de un analfabet sau parlamentul condus de un infractor, daca a ajuns un impostor sa opereze in Romania!” M-a uluit zicerea filosofica si intreb: acum de cine suntem condusi la guvern si in parlament? Poate ca avem acolo numai literati, filosofi, matematicieni, economisti si finantisti de talie internationala si nu stim noi! Realitatea este ca Dragnea nu mai are bani la guvern pentru oamenii cu dizabiliti si atunci arunca aceasta uriasa responsabilitate in carca primarilor de municipii si comune.

Il doare in cot pe Liviu Dragnea ca primarii nu vor mai putea face investitii locale si le spune, voalat, ca dupa ce raman fara bani sa vina la el si le da… Iarasi minciuni si promisiuni desarte pentru a-i avea la mana, pentru a-i putea manipula dupa bunul sau plac. In schimb, guvernul de ratati are bani la buget pentru a marii salariile putorilor din parlament, prostilor de la guvern, indiferentilor din administratiile teritoriale! Si pentru ca ,,handicapatii" nu aduc voturi, Dragnea o da...pe ei pe mama lor si-i arunca in bratele alesilor locali!

In timp ce oamenii politici de pe mampamond se ocupa fiecare, dupa interesul propriului popor, de problematicile esentiale ale omenirii, politicienii nostri se ocupa de marunta lupta politica interna. Trump isi atrage de partea sa, pe anumite puncte de politica interna Partidul Democrat; Theresa May vrea sa amane cu doua luni Brexit-ul si cauta solutii pentru rezolvarea granitei cu Irlanda; Putin, interesat doar de el si rusii lui, testeaza o noua arma psihotronica. Ai nostrii alesi se fac de ras in UE si ne batjocoresc pe noi in interiorul tarii.

Cu siguranta ca tovarasului Dragnea nu-i pasa ce se intampla cu propriul popor si, in asteptarea ultimei lovituri asupra statului, imparte- in buni si nebuni, si mai adanc tara. De-aci inainte trebuie sa mergem fiecare, fiecare cetatean, cu mana intinsa si cu linsul pantofilor ( precum unii dintre primarii PSD ) in Bulevardul Kiseleff pentru a afla ca ,,e crestere economica” dar ca nu sunt bani de dat. Intrebare: cine si unde sunt handicapatii ( cu sau fara ghilimele )? ,,Bai securilaaaa!", striga tovarasul poporului ce-l huiduia, ca un fel de ,,indrazneste sa crezi!" in varianta electorala 2019-2020.

 

 

 

Autor Virgil Andronescu 07 Februarie 2019, 10:52 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii