Isărescu - Dumnezeul zilelor noastre

De Mihai Vintilă 12 August 2016, 11:36 Editorial

Cum nu știți cine este Isărescu? Este persoana aceea care încă ocupă pe nedrept funcția de Guvernator al BNR. E cel care ține de mână băcile și le mângâie pe cap împotriva proștilor de consumatori, e cel care nu vede de ani de zile abuzurile de care chipurile el ar trebui să se ocupe dar nu o face că ființa sa e foarte ocupată. E persoana aia care ne explica nouă ce proști suntem că am luat credite ilegale in CHF pe care înainte tocmai el le aprobase. Acum știți cine e?

E tipul pe care îl pupă în dos Ziarul Financiar în fiecare număr pentru că le cumpără o bucată mare de tiraj și oamenii nu doresc să dea faliment. E cel pe care îl laudă pe bani Adrian Vasilescu sociologul care ne învață pe noi prostimea, economie, el care nu scrie un rând fără o doză bună de nesimtire. Da, îl știți pe Isărescu. E cel care a fost prim ministru și se milogea să nu piardă pomana de la BNR. Ăla care și-a luat o Dacia și merge cu ultimile tipuri de Mercedes de 25 de ani! Ăla care face vinurile alea proste în care se înghesuie corporatiștii șă stingă mucurile de la țigări că ce poți altceva să faci dacă compania le-a cumpărat deja...

Nu știați? Omul se crede Dumnezeul nostru. Pentru el legea se aplică când crede el. Pensionarea e o opțiune care dacă vrea mușchii lui se aplică dacă nu, ce naiba mai întrebăm că v-am zis că nu. E expertul care face volte și prostește lumea care nu știe chipurile să facă diferența între venituri și salariu. Ăla care crede că BNR e doar institut de statistică bancară, tipul cu glumele nesărate de la conferințele de presă unde se doarme cel mai mult. E cel care s-a înconjurat de ziariști chipurile de economie care nu fac acordul între PIB și PNB dar nici între subiect și predicat. Ăla ... știți voi Dumnezeul zilelor noastre.

 

Autor Mihai Vintilă 12 August 2016, 11:36 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii