Incultura doboară România

De Mihai Vintilă 26 Noiembrie 2018, 10:22 Editorial

De ceva timp mă tot lovesc de persoane inculte. Fie că sunt angajații din diversele firme sau de la stat, fie că sunt pur și simplu persoane cu care din diverse motive intru în contact. Ce mă sperie, pe lângă puținătatea informației, este agresivitatea de care dau dovadă. Să nu fi citit nimic sau aproape nimic în viață dar să te dai mare cunoscător de exemplu al istoriei României doar pentru că așa știi tu din ora de istorie din clasa a V-a, materie la care mai mult ai chiulit, este deja prea mult. Prostia netratată este de fapt cancerul care a lovit cel mai grav România postcomunistă.

Avem inculți promovați în cele mai înalte funcții, în zone unde se presupune că pentru a ajunge ar fi trebuit să fi trectut prin școală! Ei bine aici e dezamăgirea mea. Nu este așa. Meritocrația nu poate lupta cu prostia și cu carnetul de partid!

Grosieri și perfizi, inculții de azi sunt plini de sufuciența lor. Trăim poate cele mai spectaculoase vremuri când informația a devenit accesibilă instant, la un click! Ei bine, inculții nu știu să se folosească de astfel de metode de lucru. Pentru ei internetul este doar să citești despre echipa de fotbal, să vezi ce vedetă și-a mai pus silicoane și să comenteze bazaconii pe facebook. Atât! Numărul celor care folosesc internetul pentru informare este extrem de mic. O tâmpenie scrisă de un incult devine virală și are milioane de citiri dar o cugetare semnată de Cioran nu primește decât câteva sute! Incultura s-a mutat în online!

Paradoxal este faptul că cele mai luminate minți ale acestei țări pleacă. Pleacă tinerii studioși și rămânem cu haidamaci politici care își iau BAC-ul la 35 de ani și care apoi cumpără o diplomă în drept pe la 40 de ani și din parlament fac legi care să ne guverneze!

Incultura doaboară România mai repede decât o face corupția. Practic cele două sunt armonios legate între ele, se îmbină ca într-o simbioză perfectă. Un popor de inculți e mai ușor de manipulat și de condus.

 

 

Autor Mihai Vintilă 26 Noiembrie 2018, 10:22 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii