Eugen Teodorovici și gândirea schizoidă

De Mihai Vintilă 12 Septembrie 2018, 10:07 Editorial

Eugen Teodorovici, ministru al finanțelor publice, a declarat că se ia în calcul eliminarea supraccizei pentru carburanți pe de o parte și că se are în vedere că s-ar putea introduce taxe pentru autostrăzile din România. Idea lui și a PSD-ului este că în acest fel se întreține infrastructura rutieră! Oamenii nu au putut să întrețină șoselele patriei din rovinetă, supracciză pe carburant, taxa pe automobile, taxa pe benzină dar o pot ține din taxa pe autostradă! Să fim serioși!

În toată Europa sunt două sisteme. Primul este cel în care avem vinetă. Aceasta plătește și toate taxele de autostradă și astfel pe acestea mergi gratis dacă ai vineta. Un alt sistem este cu taxare. Nu există vinete dar de fiecare dată când intri pe o autostradă plătești taxa de autostradă. Ambele sisteme funcționează bine.Trebuie doar o administrație capabilă de a face ceea ce trebuie.

Ei bine, acest Eugen Teodorovici vrea să revoluționeze, în stilul PSD, tot sistemul european! El vrea să renunțe la supraaciză, care între noi fie spus mai mult a adus pierderi decât bani la buget, și în schimb, chipurile pentru balans, să introducă taxarea autostrăzilor!

Dacă este să faci echilibru domnule Teodorovici ar trebui să renunți la rovinetă, care pentru acest scop o colectezi, de a face drumurile europene și naționale, adică autostrăzile ale unde nu ai construit un cm în trei ani de guvernare! Tot așa ar trebui să renunți la taxarea carburantului, pentru că plătim taxele de autostrăzi, deci și această sursă care colectează bani la bugetul de stat tot pentru consturcția de drumuri nationale și regionale. Și apoi să începi să te gânești la taxarea de autostradă.

Știu că bugetul crapă prim părțile esențiale și că banii nu se colectează cum trebuie, că s-au mărit nejustificat cheltuielile bugetare iar investițiile se aproprie cu viteză de zero dar să proștești lumea care nu știe despre ce este vorba cu exemple schizoide precum taxa de pod la trecerea în Bulgaria e minciună crasă! Podul respectiv are taxare pentru că ambele țări au primit un credit și s-au angajat să îl plătească din această taxă! Dacă te duci în Bulgaria pe la 2 mai vei vedea domnule ministru că nu plătești nimic! Pentru că nu este pod! Mincinoșii publici ar trebui să nu ajungă în funcții publice de unde să transmită populației aberații economice care nu sunt nicăieri în Europa!

Priviți gândirea schizoidă: „Sistemul acesta de operare trebuie să fie undeva pus în seama unui privat. Uitați-vă la câte activități trebuiesc derulate, fie de reparație de drumuri, fie de întreținere și așa mai departe, iarnă-vară. Știți foarte bine că în afara țării sunt astfel de mecanisme aplicate”, a precizat Teodorovici, într-o emisiune la TVR1, potrivit Mediafax.

Bine nene și oamenii ăia angajați la Ministerul transporturilor și la CNADR ce fac? Dorm? Își iau salariile doar?

Minciuna și prostia vor dărma această țară dacă nu vom lua măsuri urgent! Ștampila de vot poate dărma și interzice unor astfel de incompentenți să ajungă în funcții publice!

 

 

Autor Mihai Vintilă 12 Septembrie 2018, 10:07 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii