Deficit de pregătire

De Mihai Vintilă 03 Iulie 2019, 10:16 Editorial

Ministrul finanțelor publice domnul Eugen Teodorovici, un bugetar prin excelență, nu s-a arătat surprins la o emisiune tv de dublarea deficitului bugetar în primele luni ale acestui an. Cifra atinsă de 1,4% din PIB nu l-a mișcat. El a considerat că nu este o problemă accentuând faptul că în maxim câțiva ani România poate avea chiar excedent. Seninătatea acestui politician este înfiorătoare. Ușurința cu care vorbește pe lângă cifre este înspăimântătoare.

Reamintim celor care nu știu cum s-a închis deficitul bugetar anul trecut când același ministru de finanțe a făcut tot felul de artificii pentru ca totuși să nu depășim pragul de 3%. Oricum datele finale ne vor spune în curând dacă a fost o minciună sau nu politica sa de anul trecut. Să tai investiții, să dai bani la primării pentru ca aceștia să se întoarcă înapoi la buget pentru că tehnic nu s-au putut folosi, să sorbi tot ce înseamnă profit la firmele de stat, profit anticipat nu realizat, atenție, să muți cheltuielile aiurea doar ca să și să închidă ție cifrele arată o mare doză de cinism dar și o inconștiență economică. Ai zice că domnul Teodorovici este dirijorul de pe Titanic care dă muzica mai tare poate pasagerii nu vor observa că nava se scufundă!

Aproximările și larghețea cu care face afirmații de o mare gravitate economică, cu consecințe în economia reală, fac din el în acest moment o vulnerabilitate a României.

Modul cum aruncă cu cifre în piață pentru ca apoi să nu le susțină faptic arată la acest om un deficit de pregătire economică. Căciula de ministru de finanțe este prea mare iar cu ochii acoperiți domnul în cauză sparge porțelan după porțelan într-o cameră care nu prea mai are multe lucruri de spart.

Se va vedea dezastrul său imediat ce un alt ministru non-PSD va veni la finanțe. Preocupările ministrului actual sunt total antieconomie iar măsurile pompieristice la care apelează bulversează tot mai mult mediul de afaceri.

 

 

 

Autor Mihai Vintilă 03 Iulie 2019, 10:16 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii