Cât de imbecili putem fi?

De Gabriela Popa 04 Noiembrie 2015, 17:09 Editorial

Ca orice OM am urmărit cu groază ce s-a întâmplat în ultimele zile în Bucureşti şi, apoi, în ţară. Site-urile de ştiri şi posturile tv au fost axate pe subiecte numai despre această tragedie şi ne-au ţinut la curent cu noutăţile de ultimă oră.

Ce m-a frapat însă şi nu am constatat-o acum ci şi în alte situaţii tragice este faptul că noi, mulţi dintre noi, continuăm să fim imbecili. Reţelele de socializare au fost inundate de fotografii, filumleţe, fel de fel de materiale de presă, opinii scrise pe bloguri, etc şi postate pe facebook pentru o vizibilitate mai bună. Nu înteleg însă cum poate cineva să citească o ştire care transmite un mesaj negativ şi să dea "like" la acea ştire. Oameni buni, dacă dai "like" pe facebook înseamnă că ceva îţi place...că aşa se traduce verbul respectiv din engleză în română- "a plăcea". Şi, conform DEX-uli, definiţia verbului "a plăcea", care este un verb tranzitiv şi intranzitiv (dacă mai ştiţi gramatica limbii române), are următoarele sensuri: 1. A agrea sau a fi agreat, a simpatiza sau a fi simpatizat. 2. A avea sau a trezi un sentiment de admirație, de plăcere, de iubire față de o persoană de sex opus, a-i fi drag, a îndrăgi. 3. A avea un sentiment de satisfacție, de mulțumire, de delectare; a-i fi agreabil, a-i fi pe plac; A-i conveni; A vrea, a dori. Săracu verb se trage din latinescul "placere".

Ei bine, cum naiba să spui că îţi place o ştire despre tragedia din clubul morţii, dând "like" că aşa e la modă? Cât de imbecili să fim să facem aşa ceva?!

Revenind la tragedia care a marcat o ţară întreagă, am fost impresionată de un român care şi-a donat pensia de handicap pentru victime, de o tânără invalidă care şi-a manifestat intenţia de a dona pielea de pe picioare, de miile de lumânări aprinse în memoria celor arşi de vii în clubul groazei, miile de oameni ieşiţi în stradă pentru a cere explicaţii! Într-un târziu, politicienii au decis să îşi dea demisia. Prea mult timp s-au gândit până au făcut gestul acesta. Preşedintele nostru neamţ s-a rezumat doar la a înregistra mesaje video sau a posta pe reţelele de socializare cuvinte de încurajare pentru familiile victimelor. În schimb, preşedintele Poloniei a dus o coroană de flori chiar la altarul din faţa clubului construit de oameni. Cât de imbecili suntem să îi mai acceptăm pe aceşti oameni să ne conducă destinele?! Cum să accept că patriarhul României, Nefericitul Daniel a spus că nu s-au dus preoţii să facă slujbă la locul unde au murit tinerii pentru că nu au fost invitaţi. În schimb, arhiepiscopul romano-catolic Ioan Robu a mers acolo şi s-a rugat pentru sufletele celor morţi. Cât să mai rezistăm alături de aceşti imbecili care ne calcă în picioare şi ne ard sufletele? Demisiile politicienilor au venit în urma presiunii străzii. Oare era nevoie de o aşa tragedie şi de mişcări de masă pentru a-i determina să plece acasă şi să ne lase să ne plângem în linişte prietenii? Cât de imbecili sunteţi, stimaţi politicieni să persistaţi în prostie? Demisiile voastre nu îi aduc înapoi pe cei care au ars de vii din cauza sistemului corupt care a permis, de la cel mai mic la cel mai mare, să funcţioneze astfel de localuri. Banii şi puterea v-au luat minţile. Imbecililor ce sunteţi!

 

Autor Gabriela Popa 04 Noiembrie 2015, 17:09 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii