Cum vrea să fure Guvernul Tudose de la tineri pentru pensionarii de azi

De Mihai Vintilă 27 Octombrie 2017, 09:53 Editorial

Pentru a înțelege hoția vă descriu întâi mecanismul.Contribuția la pilonul II se plătește de către firme în numele angajatului în contul statului. Acesta direcționează apoi 5,1% din ei, adică contribuția, în contul pe care fiecare angajat îl are la firma cu care a semnat contractul de administrare. De aici banii sunt ai contribuabilului. Adică el îi primește la împlinirea vârstei de 65 de ani fie într-o singură tranșă fie în plăți lunare dacă a avut o contribuție de minim 15 ani. Dacă asiguratul moare și nu mai apucă pensia banii sunt virați în conturile moștenitorilor. Cu alte cuvinte ei rămân proprietarului sau urmașilor proprietarilor.

E bine de la bugetul asigurărilor sociale sunt plătite pensiile actuale. Pricipiul se numește al solidarității. E o prostie și nu mai funcționează bine în aproape nici o țară din lume. Dar să lasăm asta acum. Practic generațiile de lucrători de azi plătesc pensiile lucrătorilor de ieri ieșiti la pensie. Deci pensia nu o dă guvernul ci o plătim noi ăștia care muncim!

Ai bine cum fură Guvernul Tudose? Simplu - mută banii din buzunarele private în buzunarul statului cu o iluzorie promisiune de a vă plăti cândva statul pensia. Adică banii pilonului II în loc să se ducă în conturile private se duc de acum in contul statului. Și cu ce este rău v-ați putea întreba. Ei de aici începe problema. Conturile private sunt proprietatea fiecărui contribuabil și statul nu se poate atinge de ele. Contul general e altceva. De acolo statul poate lua banii tăi și plăti pensii speciale ale unora care nu au contribuit dar vor mai mulți bani prin fraudarea regulii generale - plata după contribuții. Plus că dacă mori înainte de vârsta de pensionare - asta e ghinion! Familia ta nu primește nimic. Ai contribuit la bunăstarea generală degeaba. Fie primit!

Mai mult, având în vedere scăderea populației, a numărului de angajați este mai mult decât sigur că în viitor statul NU va putea susține sistemul public de pensii. Ideea PSD este de a mulțumi pensionarii de azi, care îi votează, cu banii munciți și plătiți de cei aflați în câmpul muncii și care nu votează PSD decât în proporție mai mică. Practic plătește promisiunile electorale cu banii celui care muncesc!

În toată lumea schema asta se cheamă furt!

Nota

Guvernul a discutat, în şedinţa de ieri, un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care contribuţia la Pilonul II de pensii private obligatorii va fi redusă de la 5,1% la 3,7% începând de anul viitor.

 

Autor Mihai Vintilă 27 Octombrie 2017, 09:53 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Nicoara 30 Octombrie 2017, 10:44

    Cand sa infiintat pilonul II, nu sa \"furat\" din banii datorati bugetului de asigurari sociale ? Banii dati catre pilonul II este o gaselnita liberala, ca si tichetele de masa, asigurarea obligatorie a locuintei si altele, prin care se dau banii usor catre asazisii privati

  2. Mihai Vintila 09 Noiembrie 2017, 17:32

    Când s-a înființat pilonul II fiecare angajat a putut opta de a avea sau nu contribuție la acest pilon dacă aveau vârsta până la 35 de ani. Singurii care nu au putut opta au fost cei care aveau la data adoptării sub 18 ani! Cei peste 35 de ani au mers pe vechiul sistem.

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii