Cu ambulanța pentru proști

De Mihai Vintilă 06 Iulie 2018, 08:54 Editorial

ambulanta pentru literatura


Doina Popescu - Brăila se plimbă de câțiva ani prin România ducând cu ea cărți pe care le vinde. Mare parte din titluri îi aparțin dar nu sunt numai cărțile ei. Cu ceva timp în urmă a decis să facă Ambulanța pentru literatură. Un proiect prin care cu această mașină bate drumurile țării pentru a vinde cărți, pentru a-și prezenta propria muncă. Face cu forțe puține ce ar trebui să facă România. Duce cultura acolo unde este nevoie de ea, unde marile rețele de distribuție de carte nu ajung. Se întâlnește mult și cu proprii cititori.

Ei bine, la București a întâlnit prostia, incultura și noua față a cititorului de facebook - agramat și fără neuroni. O prostie care nu doare dar care poate provoca tragedii. Prostia s-a distribuit pe facebook, inculții se zbăteau cu telefoanele în mână și cu transmisii live. Știu că prostia nu doare, că incultura nu zgârie decât atunci când deschide gura! Dar să fii atât de incult încât să nu-ți dai seama că persoana în cauză nu are cum să fie ceea ce creierul tău minuscul plin de zgură crede că vede este maximul prostiei naționale.

Cretinismul s-a infiltrat în lumpenul orașului, s-a difuzat printre oamenii care nu au citit nici o carte în viața lor, care nu au putut căuta pe același facebook numele autoarei sau Ambulanța pentru literatură pentru a vedea adevărul. Proștii educați de România TV și Antena 3 cred că își fac singuri dreptate așa cum îi învață cretinii politici pe care îi tot votează de 30 de ani!

Ei bine nu! România este un stat de drept unde un scriitor are dreptul să își promoveze cinstit munca din care trăiește! Proștilor - puneți mâna pe carte! Citiți măcar un roman al Doinei Popescu - Brăila să aflați lucruri pe care televiziunile nu vi le vor spune niciodată. Îmi este scârbă că vă plătesc din taxele mele ajutoarele sociale din care trăiți!

 

 

 

Autor Mihai Vintilă 06 Iulie 2018, 08:54 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Constanța Abălașei-Donosă 06 Iulie 2018, 10:28

    Mihai Vintilă, scriitor și editor, sincere felicitări pentru acest articol față de atitudinea inculturii și a comportării impardonabile ale unor televiziuni ori poate și jurnaliști, față de oamenii de cultură corecți și decenți care fac totul din dragoste pentru adevăr și frumos..

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii