Ciocu mic cu nostalgia vremurilor "când era bine și aveam de toate"!

De Virgil Andronescu 03 Februarie 2019, 15:20 Editorial

...si acum multi regreta...numai pentru ca o mana de scursuri ale societatii conduc la dezastru tara. Indivizi pe care tot nostalgicii i-au ales.

Nu mai injurati U.E. si capitalismul ca, pana una alta, de-acolo mancati si acolo copiii si nepotii vostri muncesc pentru familiile lor cat si pentru voi!

Imi amintesc, din propriile experiente, de vremurile cand invatam la lumanare si lampa cu gaz, de noptile geroase cand pazeam capacul de butelie pentru a o incarca, de cozile interminabile de la lapte, paine, zahar si ulei, toate acestea primite cu ratia pe cartela. Si mai este ceva: serile cand tatal meu tragea perdelele si in surdina ascultam postul de radio Vocea americii, din cand in cand Europa libera, iar tata imi impunea sa nu vorbesc la scoala sau pe strada ceva... Pentru ca ,,il baga in puscarie si noi vom ramane muritori de foame!"

Ciocu mai mic cu nostalgia vremurilor cand ,,era bine si aveam de toate", mai putin demnitatea de a fi oameni!

Acum mergeti in mall sau supermarket si umpleti carucioarele de hrana pe alese si va permiteti sa injurati capitalismul, cu gandul la galantarele goale de alta data. Generatia noastra si cele ce ne-au urmat gandesc progresist si bine ca doar au in minte, sau au doar idee de vremurile de trista amintire. Sa nu uitam acele ticalosii, numai astfel putem preveni pravalirea altora asemenea peste noi! Si, din pacate, asta se doreste acum! Mda, adevarat ca bunul simt, educatia, cultura, locurile de munca- toate aceste necesitati si obligativitati pentru ca fiinta umana sa fie om, erau cat de cat asezate, "implementate" si "predictibile", dar gata, au trecut 29 de ani si trebuie sa vedem ce facem de-aci 'nainte.

Aaa, sa nu uitam niciodata de toti aceia - intelectuali ori tarani autentici, care au murit in inchisorile comuniste pentru credinta, pentru libertate, pentru demnitatea de a fi om!

 

 

 

Autor Virgil Andronescu 03 Februarie 2019, 15:20 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii