Cine le spune chinezilor despre GDPR?

De Mihai Vintilă 25 Mai 2018, 09:43 Editorial

Regulamentul european privind protecţia datelor cu caracter personal – General Data Protection Regulation (GDPR) a intrat învigoare. Poate ați fost bombardat de cereri de accept pentru sutele de newslettere la care v-ați abonat. În general lumea europeană se conformează și chiar multe companii românești urmează pașii acestui regulament. Pănă aici totul e bine și frumos dar le-a spus cineva și chinezilor?

Zilnic primesc între 50 și 100 de spamuri din China sau din Asia. Sunt oameni care mă sună pe la trei dimineața să îmi propună vreo stupiditate sau care sunt atât de proști că nu au auzit de fusul orar. Cu ăștia ce face UE?

În prezent, în România potrivit legii autohtone, sancțiunile variază între 1.000 de lei și 50.000 de lei. Regulamentul european impune însă, în funcție de gravitatea situației, amenzi administrative de până la 20 de milioane de euro sau de până la 4% din cifra de afaceri globală. Ok. Bine. Le-ați spuns și chinezilor chestia asta? Pot bloca un IP din China? Că de plâns și de trimis emailuri pentru a nu mai trimite spamuri am tot făcut!

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ce va putea face în acest caz? Nimic!

Și uite așa noi europenii suntem în numele unei libertăți prost înțelese proștii pământului iar alții se folosesc de deschiderea noastră, de libertatea noastră tocmai pentru a ne lovi, tocmai pentru a ne distruge.

Sigur cu noul regulament veți fi mai protejați! Vorba unei reclame ...Și marmota învelește ciocolata în staniol....

 

 

Autor Mihai Vintilă 25 Mai 2018, 09:43 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii