Ce nu a înțeles președintele Iohannis

De Mihai Vintilă 14 Ianuarie 2021, 18:21 Editorial

De la o vreme președintele republicii tot ne strică zilele ieșind în fața presei cu mesaje uneori puerile, alteori de-a dreptul jenante și rareori necesare. Conform constituției, articolul 88, Preşedintele României adresează Parlamentului mesaje cu privire la principalele probleme politice ale naţiunii. Deci nu națiunii ci Parlamentului!

Munca acesta a domnului președinte de a citi comunicate de presă infecte, de a ieși moț în fruntea problemei este de-a dreptul jenantă. Înțeleg că încă nu este bună zăpada la ski și că dumnealui se plictisește dar nici chiar așa.

Are țara asta un prim ministru, miniștri de finanțe, ai economiei, ministru al sănătății. Să ne informeze ei despre mersurile pandemiei sau comitetul național care se ocupă de această problemă. Ieșirile președintelui ridică multe semne de întrebare referitoare la tăcerile mediatice ale celorlalți care parcă așteaptă să ia întâi lumină de la Cotroceni și apoi să se mai gudure și ei cu câte o nuanță!

Domnul Iohannis, aflat la cel de al doilea mandat, nu a aflat nici până azi că nu are atribuții constituționale în a gestiona treburile curente ale țării! Sar sindicatele cu protestele, la nivelul UE se iau măsuri economice importante, partidele se ceartă ca chiorii - președintele nimic. Aici nu vede și nu aude. Nu știe să medieze! Are covid politic!

Am văzut domnule Iohannis că mai nou Administrația Prezidențială are acum logoul Președintele României, că vă place tare mult să fiți periat și cu aceste repetate conferințe de presă am descoperit cât de prost vorbiți românește și cât de greu citiți!

Cu speranța de a intra cât mai repede în anonimatul care vă priește atât de mult, aștept încheierea mandatului dumneavoastră. În toți acești ani, nu ați înțeles ce este acela un președinte de republică parlamentară!

 

 

Autor Mihai Vintilă 14 Ianuarie 2021, 18:21 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Raluca 22 Ianuarie 2021, 08:56

    Foarte bine scris articolul, like!

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii