Ce aveți cu simbolurile țării, de ce le îmbrăcați în negru?

De Marin IFRIM 28 Mai 2018, 09:33 Editorial

Ilie Năstase are, din nou, necazuri. Miliția e pe fir. E pusă pe teleclomandă. Așa reiese din gura ”agenților rutieri”. E caz mare de necaz. Trebuie să uităm de viața și opera completă a tripletei Iliescu, Roman, Voican. Năstase a fost bătut nu la tenis, ci pe ici pe colo, de către ”procedura legală”. Ilie Năstase are voie să aibă voie. În limite. Nu am văzut pe cineva care să pălmuiască icoane. Ilie își arată rănile. A fost bătut de miliție. Ca și boul de Boureanu. Miliția exagerează, se crede tare în pistol. Cetățeanul român, în genere, în principiu e un dușman al acestei instituții opresive. Când miliția populară dă peste un viol, face târg.


Propagandă lipsită de măsuri. Ca și în cazul criminalilor. Aici a ajuns geniul terestru al tenisului românesc, la mâna milițienilor. Năstase nu se lasă, va câștiga disputa dacă nu cumva va fi eliminat din concursul democrației. El vorbește porcos, e o chestie de neam de la țară. Se poate înțelege. Deja mă gândesc la avocatul meu pentru Ilie Năstase. Nu pot accepta ”măsurile polițienești acceptate”. Ilie Năstase nu poate fi ”imobilizat”. La televizor vorbesc toți cei care vor să se vadă lângă Năstase. Năstase e un simbol incredibil, ca și Nadia Comăneci. Eu sunt subiectiv, îi accept toată ”scrânteala” retorică, toată gestica improbabilă. Vă mai amintiți cum, cu decenii în urmă, în numele unei țări fără personalitate, făcea, pe la Roland Garros, figuri real-dizidente. Acesta a fost marele Ilie Năstase, un dizident camuflat într-un rebel tolerat de regim. Rog miliția populară să-l lase în pace. Culmea, s-a dus undeva, în turneu, îmbrăcat în uniformă de general al țării. La un meci. A ieșit cu scandal. Presa a făcut ce știe, l-a defăimat.

Năstase e un simbol al României, la fel de vizibil precum Emil Cioran. Păstrând proporțiile și respectul cuvenit amândurora.

 

 

 

Autor Marin IFRIM 28 Mai 2018, 09:33 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii