Ce înseamnă să fii reprezentantul statului paralel?

De Victor Nafiru 17 Decembrie 2018, 10:40 Editorial

Duminica, oamenii cu credinţă şi frică de Dumnezeu merg la sfânta biserică. Indiferent de vremea de afară, dacă plouă sau dacă ninge, de e soare sau înnourat. Se roagă pentru binele lor şi al familiei, dar şi pentru sufletul răposaţilor. Dintotdeauna a fost aşa, chiar şi pe vremea lui Ceauşescu, oamenii tot găseau alinarea spirituală în ceea ce îndeobşte numim Casa Domnului.

Ieri, zi de duminică, ca cea enunţată mai sus, social-democraţi manevraţi cu dibăcie de păpuşarul-şef Liviu Dragnea s-au strâns la un loc, dar nu la Patriarhie să se roage la Doamne-Doamne ori să-i pomenească pe cei trecuţi în lumea celor drepţi, ci la Palatul Parlamentului pentru a face băşcălie de această ţară, de cercurile imperaliste, cum ar fi spus Ceauşescu, de preşedintele Iohannis. Dragnea s-a tras de şireturi cu Marian Oprişan, a ridicat-o în slăvi pe Viorica Dăncilă, a fost ironic cu toţi ce i-au venit la gură în timpul discursului de o oră şi jumătate, le-a dat cu tifla socialiştilor din Parlamentul European, a insistat să se dea ordonanţă de urgenţă pe graţiere şi amnistie, a glumit cu fetiţele din sală, i-a urecheat pe cei din servicii că nu-i anchetează pe protestatarii care îi sunt potrivnici. Nu a uitat nici multinaţionalele care sug sângele poporului, a promis pensii majorate în 2019 şi câte şi mai câte. Dar cea mai arzătoare problemă a lui a fost cea legată de Klaus Iohannis cerând juriştilor să formuleze plângere împotriva acestuia pentru înaltă trădare. Te doare mintea, nu alta. Nu şi pe Dragnea pe care, într-o postare pe Facebook, liderul PMP, Eugen Tomac, spune că pesedistul suferă de paranoia caz în care, ar trebui să i se găsească un loc sigur, ori la Bălăceanca, ori la Rahova.

Şi în timp ce Liviu Dragnea vorbea de ticăloşia celor din opoziţie în frunte cu Klaus Iohannis, de corupţii pe care doar Bruxelles-ul îi vede în România, de producţiile record la floarea-soarelui, de complotul pus la cale de UE împotriva României-PSD, de creşterea economică, mică, dar voinică, în ţară sute de mii de oameni suflau în pumni de frig, nu aveau curent electric, zeci de trenuri circulau, vorba vine, cu întârzieri chiar şi de o zi şi o noapte, sute de localităţi rămăseseră îngropate până la brâu în zăpadă, ambulanţele ajungeau cu greu, sau chiar deloc, la destinaţie, copacii se frângeau ca beţele de chibrite, troinele blocaseră trenurile şi autovehiculele, în timp ce autorităţile păreau încremenite de neputinţă

Şi toate acestea, în timp ce Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi Marian Oprişan vorbeau însufleţitor şi tovărăşeşte despre tinereţea fără bătrâneţe a actualului PSD. Asta înseamnă să fii reprezentantul statului paralel în România: să nu te doară nici în cot de cei aflaţi în suferinţă.

 

 

Autor Victor Nafiru 17 Decembrie 2018, 10:40 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii