Cam Ranh Bay un golf de importanta strategica

De Ivan Cristian Gabriel 02 August 2014, 09:26 Editorial
Rusia și Vietnam vor construi o unitate de reparații și întreținere pentru navele construite de către Uniunea Sovietică și Rusia în Cam Ranh Bay  . Până în 2015 , exista planul pentru a fi construite facilități de reparații și logistică în portul de adâncime . Reconstruirea bazei militare este în aer .În ultimii ani , Vietnamul a fost unul dintre cei mai activi cumparatori de echipament militar rusesc. Ei au cumparat nave high-tech și aeronave . 

În 2009 , în timpul unei vizite la Moscova a prim-ministrului Nguyen Tan Dung, s-a semnat un contract de furnizare catre Vietnam a șase submarine diesel-electrice . Contractul prevede , de asemenea,  instruirea echipajelor vietnameze. În acest scop, un centru de training este în curs de înființare în Cam Ranh .Pe atunci , nu a existat speranța că Rusia va fi capabil să-și recâștige prezența în această parte importantă din regiunea Asia - Pacific.

Cam Ranh Bay este unul dintre golfurile cele mai convenabile și de importanță strategică în întreaga regiune din Asia de Sud . De acolo , se poate controla una dintre principalele rute de transport maritim care leagă oceanele Indian și Pacific . Luzon și Strâmtoarea Malacca sunt situate în apropiere.

Baza de la Cam Ranh Bay este refugiu nu numai pentru partea de nord a Oceanului Indian , dar si pentru zona Golfului , China de Est si de Marea Chinei de Sud. Cam Ranh Bay este considerat unul dintre cele mai bune porturi de adâncime din lume . În 1979 ,URSS a semnat un contract de inchiriere pe 25 ani  cu Vietnamul pentru acest port din golf. Pentru Vietnam , care , cu ajutorul  URSS a fost în mod constant in lupta cu americanii  a fost o decizie logică . 

Uniunea Sovietică , de asemenea, a trebuit să-si asigure prezența în regiune , creând o contrapondere la bazele americane navale din Filipine .După înfrângerea din Vietnam , americanii au fost obligați să plece , iar armata sovietică a venit la golf . Ei au actualizat infrastructura deja stabilita acolo și au transformat Cam Ranh Bay într-o bază navală de primă clasă capabila de a primi sute de nave.

În timpul structurării activitatii  bazei  peste zece mii de cetățeni ai URSS au locuit acolo , un întrega colonie sovietica la mii de kilometri distanță de țara lor natală .  Deși termenul  acordului urma să expire abia la începutul secolului 21 , echipamentul sovietic a fost retras de la baza mai devreme . Cele o sută de lucrători rămași nu au putut menține infrastructura  bazei , cu o suprafață totală de sute de kilometri pătrați la nivelul corespunzător În 1995, un eveniment fără precedent în istoria aviației sovietice a avut loc . În timpul aterizării pe aerodromul de la Cam Ranh Bay trei avioane de luptă Su -27  s-au prabusit . 

Hanoiul a cerut o taxă anuală de 500 de milioane de dolari pentru contractul de închiriere a bazei . Proprietarii  bazei au respins propunerea Rusiei de a scadea suma necesara platii chiriei din datoria de 10 miliarde de dolari pe care Vietnamul o avea catre fosta URSS. Vietnamezii chiar au amenințat ca dau  baza militara  Chinei sau SUA , dar acest lucru , desigur , a fost o amenințare goală . În cele din urmă , la începutul anilor 2000 , Rusia a părăsit oficial  baza .De atunci , vietnamezii au transformat-o din aerodrom militar într-un aeroport civil și implementeaza un regiment mixt al aviației militare si a celei civile  . În plus , vietnamezii nu sunt gata de a plasa baza militara altor  state străine în Cam Ranh ." Poziția Vietnamului  este de a nu permite unei țari străine sa-si faca baza militara in Cam Ranh ", a declarat ministrul Apărării Naționale din Vietnam , general de armată Phung Quang Thanh . 

În schimb , Vietnamul intenționează să stabilească în Cam Ranh un centru internațional pentru service-ul navelor ce vor fi operate independent .Ca sa fiu sincer ,bugetul Marinei ruse este inca destul de subtire pentru a permite dezvoltarea unui port militar de anvergura in zona, dar pe viitor nu se stie niciodata.Cel mai probabil , Hanoiul va permite Moscovei să creeze o baza de întreținere in punctul de logistica din Cam Ranh Bay , mai ales având în vedere că această bază va fi utilizata pentru reparare si verificare de submarine diesel - electrice și fregate  expediate în Vietnam . Acum, două nave de pază " Gepard -3.9 " sunt construite la Gorki Zelenodolsk  pentru Marina vietnameza .

Cu toate acestea , existența acestei baze permite Marinei ruse sa-si extinda în mod semnificativ sfera de acțiune  .Nave noi sunt susceptibile de a apărea în curând , iar Rusia nu are nici un conflict de interese cu Vietnamul , spre deosebire de alti prieteni ai ei din Asia . Generația de vietnamezi care isi aminteste cum au ars satele vietnameze pe vremea razboiului cu America este încă în viață . Și în timp ce aceste persoane sunt în viață , relațiile dintre Rusia și Vietnam vor fi normale . Aceasta este o bază morală mare pentru reluarea treptată a relațiilor aliate într-un anumit format și restaurare a prezenței ruse în această regiune a lumii .

 

Autor Ivan Cristian Gabriel 02 August 2014, 09:26 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate