Anul 2017 un an de tranziție?

De Mihai Vintilă 18 Decembrie 2017, 13:42 Editorial

Anul 2017 a fost un an mizerabil. Economia adevărată, cea care produce, exportă și ține România nu a mers extraordinar. A fost bulversată și în 2018 va fi mai mult de ... politic, de cretinismul unora care toată viața au stat cu mâna întinsă la stat și apoi se numesc chipurile oameni de afaceri.

Anul 2017 va fi ultimul an în care se mai putea respira economic cât de cât normal. Cretinismul a venit în valuri peste noi și de acum logica strâmbă guvernează logica economică. O greșeală la plata taxelor în 2018 va duce la pușcărie dar un furt de milioane de euro la o achitare. Trăim într-o țară în care hoții și strâmbii ne spun că așa e normalul, să fii hoț și strâmb!

Politicul anului 2017 a făcut toate cele văzute și nevăzute. A dărmat propriul guvern, a devenit casă de avocatură pentru un penal penibil care se crede mare strateg, a schimbat legile de nu mai știu juriștii ce să citească și ce să aplice! Oamenii politici ai anului 2017 vor rămâne inculții și agramații care chipurile construiesc un viitor după programul lor nerealist de guvernare.

Dialogul a murit iar prostia merge cucerește toate administrațiile.

Din câte am trăit anul 2017 cred că va fi un an de tranziție. Spre ce ... nu știu. Am însă sperața că spre o normalitate europeană. Ianuarie și februarie ar trebui să fie trezirea noastră și conectarea mai concretă la drumul european.

Avem multe de făcut în această țară. Nu legile justiției sunt agenda, nu să scape un infractor e problema noastră numărul unu! Nu avem drumuri demne de un stat civilizat, avem o birocrație cretinoidă și bugetivoră, avem legi care încurajează nemunca, pomana pe spatele celor care plătesc taxe și mai ales încurajează hoția de partid. Avem sute de firme de stat care nu produc decât pierderi care prin management privat ar putea fi relansate, nu avem o strategie de dezvoltare, nu avem un proiect de atingere a țintei euro, nu avem instrumente de dialog sau dacă le avem mimăm dialogul și mai ales mai presus de toate avem multă, multă prostie!

Drumul pe care mergem acum e închis! El duce în câțiva ani la o disoluție economică și politică. Vom ajunge să avem o Românie fără români, o economie fără firme și un partid unic care va da de toate la toți dar mai ales la oamenii partidului cu buzunare foarte largi și apetit imens. Am mai fost acolo și cred că NU trebuie să ne întoarcem.

Nu uitați anul 2017 e un an de tranziție. Spre ce doar românii vor putea decide.

 

Autor Mihai Vintilă 18 Decembrie 2017, 13:42 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii