6-6, 5-4, 2-1, 1-1, alea jacta est!

De Virgil Andronescu 16 Ianuarie 2018, 11:35 Editorial

Fraza Alea iacta est ( în latină Alea jacta est, tradusă prin „ zarurile au fost aruncate ” ) este fraza pe care, după cronica lui Suetoniu ar fi pronunțat-o Iulius Cezar în ziua de 10 ianuarie 49 î.Hr. când și-a condus trupele peste râul Rubicon, care constituia granița dintre Galia Cisalpină și Italia, începând războiul civil împotriva lui Pompei. În vremurile moderne, expresia este folosită în contexte în care desfășurarea evenimentelor a trecut de un punct dincolo de care nu se mai poate merge înapoi.

6-6, 5-4, 2-1... 1-1, ăsta-i zarul câștigător la barbutul politic jucat după reguli regățene! Tocmai ce am urmărit o declarație de presă susținută de liderul P.S.D. Liviu Dragnea. Acesta a declarat ca are mână proastă la alegerea premierilor: Am mână proastă la premieri și nu numai. Așa că acesta nu va mai face vreo propunere de prim-ministru, înțelegem că nu va mai arunca cu babaroasele în partida de barbut ce se va juca mâine în CEx-ul pesedeului?! Asistăm din nou la o altă criză majoră în partidul de guvernământ, iar Dragnea rămâne același ins zâmbitor pe sub mustață. Motivul acestei scoteri din scenă a premierului Mihai ( Mihăiță ) Tudose este că miniștrii din subordinea sa s-au ținut de bârfe dar și de inventarea și plimbarea unor minciuni despre primul-ministru dintr-o parte în alta. Clar este că sabotajul funcționează perfect în guvernarea Partidului Social Democrat de când acesta a câștigat la scor ( cu 6-6 ) ultimele alegeri parlamentare. În această seară nu s-a rezolvat nimic în ceea ce privește numirea unui alt premier astfel că mâine vor fi mai multe variante de guvern ce se vor lua în considerare.

Așa cum îl cunoaștem pe liderul P.S.D., acesta a răspuns ironic unui jurnalist: Nu plec din țară și nu vreau să vi-i spun acum pe miniștrii mincinoși pentru că nu mă mai căutați și eu vreau să mai apar la televizor. Ironiile de cea mai joasă speță au continuat cu același zâmbet încărcat de bășcălie tipic teleormănenă. La această categorie- bășcălia, teleormanul dă clasă chiar și brăilei! Și parodia de declarație de presă a continuat fără ca liderul maxim al pesedeului să spună ceva profund, nici chiar interesant: Nu luăm măsuri împotriva miniștrilor care au scris pe rețelele de socializare sau scrisori, o să-i stimulăm dacă tot și-au descoperit acest talent de a scrie. Deci, în continuare, România și românii sunt miza principală pe care P.S.D.-ul o joacă de un an încoace. 60 de membrii ai CEx din 66, cu doar 4 abțineri și 2 contra executării, au votat pentru demisia lui Tudose. Așa că importantul reprezentant brăilen- la vârful politicii dâmbovițene, va reveni la Brăila.

Se pare că cei 69 de membri ai CEx-ului vor exersa aruncarea zarurilor în toată acestă noapte, până când mâine- când norocul are să-i petreacă din nou, iar liderul Liviu Dragnea va exersa în baie scuipatul în zaruri căci, nu-i așa?, în mod indirect, tovarășul de la Teleorman va avea noroc de un una-una. Și, după cum tot Dragnea spunea: astăzi a câștigat partidul! E clar că nu prea îi mai merge teleormănenului cu trișatul și de aceea mâine va arunca babaroasele cu mâinile altora! Jocul rămâne deschis oricărui scor chiar și în cazul în care președintele va intra în el.Offf, Doamne, și cât de mult am sperat că cineva ( Grindeanu ori Tudose ) i se va opune până la capăt celui cu mână proastă la prim-miniștrii! Regățeanul Dragnea are coaie și oricine va primi vreun dar din partea individului, același care a adus județul Teleorman în vârf de podium la sărăcie, trebuie să-l refuze căci va primi tot dezastrul din lume. Și-am ajuns să văd din nou indivizi fără sânge în instalație, indivizi castrați politic, indivizi înfrânți de o mână moartă ce tot aruncă semestrial zarurile, fără noroc...pentru noi toți!

 

 

Autor Virgil Andronescu 16 Ianuarie 2018, 11:35 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii