Un grup de peste 100 clienţi nemulţumiţi a invitat Raiffeisen Bank la negocieri

De AGERPRES 06 Noiembrie 2010, 11:18 Economie
Un grup de peste 100 de clienţi nemulţumiţi de clauzele abuzive, unele ilegale, din contractele de credit semnate cu Raiffeisen Bank au invitat această bancă la negociere pentru data de 18 noiembrie, se arată într-un comunicat al casei de avocatură 'Piperea şi Asociaţii', care-i reprezintă pe aceşti clienţi.

'Pe lângă clauzele abuzive, clienţii băncii mai reclamă comisioanele ilegale şi modificarea în mod abuziv a dobânzilor', precizează comunicatul.

În demersul său, grupul a solicitat reprezentarea prin Societatea Civilă de Avocaţi 'Piperea şi Asociaţii' care, prin invitaţia înaintată către Raiffeisen Bank, a solicitat modificarea clauzelor abuzive, restituirea sumelor plătite în mod nedatorat în baza acestor clauze nule, precum şi calcularea dobânzilor în funcţie de indici care se fie independenţi de voinţa băncilor.

Invitaţia a fost făcută pentru 18 noiembrie, iar grupul de clienţi mizează pe concilierea amiabilă. În caz contrar, aceştia - prin reprezentanţii lor Societatea Civilă de Avocaţi 'Piperea şi Asociaţii' - vor demara procedurile juridice de chemare în instanţă a Raiffeisen Bank.

Până în prezent, peste 300 de clienţi ai Băncii Comerciale Române (BCR) şi alţi aproximativ 500 de clienţi ai Volksbank, reprezentaţi de 'Piperea şi Asociaţii', au declanşat procedurile legale pentru înlăturarea clauzelor abuzive din contractele de credit încheiate cu aceste bănci.

Societatea Civilă de Avocaţi 'Piperea şi Asociaţii' menţine o echipă avocaţială dedicată permanent acestui gen de speţe, se mai arată în comunicatul menţionat.

 

Autor AGERPRES 06 Noiembrie 2010, 11:18 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate