UGIR-1903 : 20.000 de angajaţi ar putea fi concediaţi

De AGERPRES 04 Februarie 2011, 22:39 Economie
Un sfert din capacităţile de producţie din industria chimică ar putea fi închise şi 20.000 de angajaţi vor fi concediaţi, în lipsa unor măsuri de relansare a economiei şi dacă guvernul nu prelungeşte ordonanţa privind şomajul tehnic, avertizează peşedintele confederaţiei patronale UGIR-1903, Cezar Corâci.

'Bugetul va pierde foarte mulţi bani, pentru că se va închide o mare parte a industriei, cum ar fi în industria chimică, care se va închide în proporţie de 25%. 20.000 de salariaţi vor fi concediaţi şi statul îi va prelua', a declarat Corâci, după întâlnirea de la Ministerul Finanţelor Publice dintre patronate şi guvern.

El a adăugat că pe agenda discuţiilor au figurat şi fondurile europene.

'A fost bombardat primul ministru cu deficienţe din acest sector. Statul este cel care blochează absorbţia fondurilor europene, de exemplu prin nereturnarea TVA. Nu avem capacitatea financiară de a credita statul, MFP, fără dobândă, cu TVA, inclusiv pe fonduri europene', a spus preşedintele UGIR-1903.

Potrivit lui Corâci, primul ministru Emil Boc a hotărât să aibă în perioada următoare patru întâlniri sectoriale cu patronatele.


 

Autor AGERPRES 04 Februarie 2011, 22:39 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate