Tranzacţiile la comercianţi cu carduri MasterCard au crescut în 2010

De AmosNews 14 Februarie 2011, 22:06 Economie
MasterCard Europe anunţă că în 2010 posesorii de carduri MasterCard din România au efectuat cu 30% mai multe tranzacţii la comercianţi, comparativ cu 2009. De asemenea, tranzacţiile efectuate la POS cu carduri Maestro au înregistrat o creştere de 16%.

„În 2010, conform estimărilor noastre, tranzacţiile în comerţul electronic cu carduri MasterCard şi Maestro au crescut cu 49%, iar volumul brut al tranzacţiilor în comerţul electronic a avut o creştere de 37%. Trebuie menţionat că aceste cifre se referă la întreg comerţul electronic din România, privit din perspectiva deţinătorilor de carduri emise în ţară. Cifrele vin în completarea altor rapoarte despre comerţul online – de exemplu, RomCard –, care sunt axate pe comercianţii locali ale căror tranzacţii le procesează. Din analizele noastre, marea majoritate a tranzacţiilor de e-commerce au loc pe site-uri din afara ţării, iar prin adăugarea acestei perspective avem, de fapt, o vedere de ansamblu asupra pieţei de comerţ electronic din România”,a declarat Denisa Mateescu, General Manager pentru România şi Regiunea Balcanilor, MasterCard Europe.

MasterCard Europe administrează activităţile MasterCard Worldwide în Europa. Având sediul central în Waterloo, Belgia, MasterCard Europe este prezentă în 51 de ţări europene.


 

Autor AmosNews 14 Februarie 2011, 22:06 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate