SEED: 100.000 de euro pentru înfiinţarea de întreprinderi sociale

De AmosNews 06 Martie 2020, 16:00 Economie

Persoanele care locuiesc într-unul din judeţele regiunilor Sud, Sud Vest şi Sud-Est pot primi o finanţare de 100.000 de euro pentru înfiinţarea unei întreprinderi sociale.

Proiectul Social Economy Entrepreneurship Development (SEED), implementat de un consorţiu format din Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor EUROPROJECT, Blocul Naţional Sindical şi IPA SA, demarează cu înscrierea celor interesaţi la cursurile de formare antreprenorială specifică, în conformitate cu standardul pentru antreprenor în economia socială. Ulterior, aceştia vor urma şi cursuri de dezvoltare a competenţelor digitale, dezvoltate împreună cu Google.

Vor fi selectate 120 de persoane, cu domiciliul într-unul din judeţele regiunilor Sud, Sud Vest şi Sud Est, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, care au cel puţin studii medii, au sau nu un loc de muncă şi îşi doresc să înfiinţeze o întreprindere socială.
Întreprinderea socială nu este o societate de caritate, ci o companie care derulează activităţi economice în beneficiul comunităţii şi ale cărei profituri vor fi folosite pentru rezolvarea unei nevoi specifice, sociale sau de mediu. Întreprinderile sociale pot viza crearea de locuri de muncă pentru persoane defavorizate sau discriminate pe piaţa muncii, dezvoltarea comunităţii locale, coeziunea socială, educaţia sau protecţia mediului.

În etapa a doua, se va organiza un concurs de planuri de afaceri din care vor fi selectate 21 de persoane care vor primi 100.000 euro fiecare pentru implementarea planului de afaceri şi înfiinţarea de întreprinderi sociale.

Pentru informaţii suplimentare referitoare la proiect, vă rugăm să ne contactaţi la 0758.099.670 sau la adresa office@europroject.org.ro.

Proiectul Social Economy Entrepreneurship Development (SEED) este finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020.

 

Autor AmosNews 06 Martie 2020, 16:00 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii