S-a reinoit acordul APIA cu FEGA

De Redactia 22 Iunie 2012, 13:07 Economie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că ieri, 21 iunie 2012, a fost reînnoit în Danemarca, la Horsens, Acordul de Cooperare Interinstituţională între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) din România şi Fondul Spaniol pentru Garantare Agricolă (FEGA) din Spania. Acordul a fost semnat de Directorul General APIA, Dorel Gheorghe BENU, şi de Preşedintele FEGA, Fernando Miranda SOTILLOS, în contextul participării la Conferința directorilor agențiilor de plăți desfășurată la Horsens în perioada 19-21 iunie.

Acordul de cooperare vizează realizarea unui program de schimburi de experienţă, informaţii şi bune practici prin organizarea unor întâlniri între experţii celor două agenţii, sub forma unor ateliere de lucru, pe anumite domenii de interes comun. Dintre acestea cele mai importante domenii sunt managementul mecanismelor de piaţă, măsurile de intervenţie, aspecte agro-financiare, plăţile directe şi dezvoltarea zonelor rurale. 

Un prim schimb de experienţă s-a derulat chiar cu ocazia vizitei prilejuite de semnarea acordului de cooperare, pe 6 iunie 2012, la Madrid, care a dat posibilitatea delegaţiei române să cunoască sistemul LPIS implementat în Spania şi actualizarea acestuia (cadastru, ortofotoplanuri, controalele prin teledetecţie), implementarea declaraţiilor electronice (vizită la centrul local din La Mancha – Castilla), precum şi sarcinile aflate în coordonarea agenţiei din Spania (plăţile directe, măsurile de dezvoltare rurală). 
 
Prelungirea protocolului de cooperare reconfirmă necesitatea intensificării raporturilor de cooperare şi a schimbului de experienţă între agenţiile de plăţi de la nivelul Uniunii Europene din perspectiva noilor provocări cu care acestea se vor confrunta odată cu punerea în aplicare a reformelor propuse prin Strategia Europa 2020 şi Viitoarea  Politică Agricolă Comună după 2013.

 

Autor Redactia 22 Iunie 2012, 13:07 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii