Peste 100.000 de voluntari si 7.000 de silvicultori au participat la cea mai mare actiune de ecologizare a padurilor

De Redactia 26 Septembrie 2019, 15:37 Economie

actiune ecologizareSambata, 21 septembrie 2019, de Ziua Mondiala a Curateniei, peste 100.000 de voluntari si 7000 de silvicultori au ales sa faca miscare in natura pentru a mentine un mediu curat, in cadrul celei mai ample actiuni de ecologizare a fondului forestier proprietatea publica a statului, organizata la nivel national de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva si Asociatia ”Let’s Do It, Romania!”, in parteneriat cu Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Apelor si Padurilor si Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate.

Miile de de participanti, silvicultori si angajati ai parcurilor nationale si naturale, sportivi, elevi si profesori, conducatori ai unitatilor administrative teritoriale, primari, functionari publici si reprezentanti ai Jandarmeriei, Politiei, Ministerului Apararii Nationale, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, precum si angajati ai unor companii private au colectat, peste 470 de tone de deseuri abandonate in fondul forestier proprietatea publica a statului, care au fost ulterior transportate la centrele specializate de colectare.
 
”Padurile Romaniei sunt foarte frumoase si pot oferi multe servicii specifice cetatenilor, comunitatilor si mediului, in general. Trebuie si putem sa le pastram curate pentru ca acestea inseamna o viata sanatoasa.
Maica Tereza spunea:,,Daca fiecare si-ar matura propria ograda, lumea ar fi mult mai curata.”.

Sa ascultam sfaturile copacilor: infrumuseteaza vietile altora fara sa ceri nimic la schimb. Ai auzit vreun copac care sa spuna: - Imi esti dator? Viata si sanatatea sunt cele mai importante. Sa ne educam pentru a promova un stil sanatos.” a declarat directorul general al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, Gheorghe MIHAILESCU, care a participat sambata la actiunile de ecologizare organizate de Directia Silvica Valcea si Parcul National Cozia.
 
Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, organizatia ”Let’s Do It, Romania!”, Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Apelor si Padurilor si Agentia Nationala pentru Arii Naturale Protejate s-au alaturat astfel Zilei Mondiale a Curateniei, cea mai mare miscare civica la nivel mondial, organizata concomitent in 157 de tari de organizatia internationala Let’s Do It, World!
 
BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR – ROMSILVA

 

Autor Redactia 26 Septembrie 2019, 15:37 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii