Restrângere moderată a numărului de salariaţi în industrie, dar pronunţată în construcţii

De Redactia 26 Noiembrie 2012, 13:00 Economie
În luna noiembrie, respondenţii din cele două sectoare economice analizate vor opera noi
disponibilizări. Acest proces va fi de intensitate relativ redusă în industrie, având în vedere soldul conjunctural moderat negativ (-10 la sută), dar în continuare accentuată în construcţii (sold conjunctural: -45 la sută). Tendinţe similare pentru ambele sectoare sunt evidenţiate şi de seria ajustată a soldurilor conjuncturale.

Disponibilizări se întrevăd în special în industria mijloacelor de transport, industria de maşini, echipamente şi aparate electrice şi în industria metalurgică, a construcţiilor metalice şi a produselor din metal (solduri conjuncturale cuprinse între -26 şi -52 la sută). Pe pantă ascendentă se va plasa numărul de salariaţi din industria de prelucrare a petrolului, cocsificare a cărbunelui şi tratare a combustibililor nucleari, industria de mijloace ale tehnicii de calcul şi aparate radio-TV (solduri conjuncturale: +21, respectiv +38 la sută), dar şi din subsectorul extractiv şi din activitatea de tipărire şi reproducere pe suporţi a înregistrărilor (soldurile pozitive ale opiniilor depăşesc 80 la sută în ambele cazuri).

Indicatorul nu va înregistra variaţii semnificative în peste 88 la sută din numărul total al companiilor din industria de prelucrare a lemnului, industria chimică, de prelucrare a cauciucului şi a maselor plastice şi din activitatea de producţie, transport şi distribuţie a energiei electrice şi termice, a gazelor şi a apei calde.


din Buletinul de Conjunctura BNR, noiembrie 2012


 

Autor Redactia 26 Noiembrie 2012, 13:00 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate