Primăriile, în insolvenţă pentru datorii mai vechi 120 de zile ce depăşesc 50% din buget

De Mihai Vintilă 05 Mai 2010, 00:00 Economie
Unităţile administrativ-teritoriale intră în insolvenţă în cazul neachitării obligaţiilor de plată mai vechi de 120 de zile, dacă acestea depăşesc 50% din bugetul anual, dar şi în cazul neachitării salariilor pe o perioadă mai mare de 120 de zile, potrivit unui proiect de Lege aprobat de Guvern.


Potrivit ministrului Internelor, Vasile Blaga, o unitate administrativ-teritorială intră în insolvenţă dacă nu îşi achită obligaţiile de plată lichide şi exigibile mai vechi de 120 de zile şi care depăşesc 50% din bugetul anual al unităţii, fără a fi luate în calcul litigiile comerciale. Se poate intra în insolvenţă şi în urma neachitării drepturilor salariale pe o perioadă mai mare de 120 de zile de la data scadenţei.

Insolvenţa poate fi cerută de un creditor, dar şi de primar şi de preşedintele consiliului judeţean. De la data deschiderii procedurii sunt suspendate toate acţiunile judiciare privind creanţele. Administratorul judiciar va trimite notificări către toţi creditorii pentru a-i informa despre drepturile şi restanţele la plată, urmând ca aceştia să constituie un comitet al creditorilor. Administratorul are şi sarcina de a pregăti un plan de redresare care trebuie avizat de comitetul creditorilor, cu votul celor ale căror creanţe reprezintă două treimi din total. Planul va fi aprobat ulterior de tribunal.

În cazul în care primarul sau preşedintele consiliului judeţean nu respectă planul de redresare, administratorul judiciar poate propune suspendarea acestuia.( AMOS News)

 

Autor Mihai Vintilă 05 Mai 2010, 00:00 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate