Pretul reglementat al energiei electrice va fi majorat pâna la finalul lunii iunie

De AGERPRES 29 Mai 2012, 14:49 Economie
Pretul reglementat al energiei electrice va fi majorat cu 5% pâna la sfârsitul lunii iunie 2012 pentru populatie si pentru consumatorii industriali, au declarat surse guvernamentale.

De asemenea, autoritatile române trebuie sa aplice calendarul eliminarii preturilor reglementate pentru consumatorii casnici începând din 2013, pâna în 2017.

În ceea ce priveste pretul gazelor naturale, acesta ar urma sa se majoreze din 2013.

La finalul celei de-a patra misiuni de evaluare, reprezentantii Comisiei Europene si Fondului Monetar International au anuntat ca liberalizarea tarifelor la electricitate pentru consumatorii casnici a fost amânata cu doi ani si se va încheia în 2017 si nu în 2015, cum se anuntase initial.

Perioada în care se va efectua liberalizarea treptata a preturilor la energie pentru populatie a fost prelungita cu doi ani, urmând sa aiba loc în perioada 2013-2017, declara seful misiunii Comisiei Europene (CE) în România, Istvan Szekely.

Acesta a subliniat ca Guvernul va decide în privinta preturilor la energie si gaze, iar Comisia a cerut un traseu foarte limpede si foarte direct.

 

Autor AGERPRES 29 Mai 2012, 14:49 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate