Participare românească la la târgul internaţional Automechanika Frankfurt

De Redactia 17 Septembrie 2018, 16:51 Economie

Industria auto românească a participat, alături de lideri mondiali, la târgul internaţional Automechanika Frankfurt.
Autonova SA, Componente SA, Dalpa Industries, Euro Sandow, Fermit SA, MDE Converting, MEFIN SA și MS CH FINAL au expus o selecție de piese reprezentative pentru domeniul lor de activitate, în cadrul Pavilionului României, desfășurat pe o suprafață de 82 mp.

Peste 5.000 de expozanți de pe toate continentele şi peste 133.000 de potențiali beneficiari din circa 170 de țări s-au reunit la cea de a 25-a ediție a celui mai mare eveniment expozițional din lume pentru industria automotive, organizat o dată la doi ani.

Standul României a fost vizitat şi de Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, aflat în vizită de lucru în Landul Hessa, în perioada 13-14 septembrie a.c.

Industria auto din România generează peste 23,5 miliarde Euro, 14% din PIB și cca 24% din totalul exporturilor naționale, cu peste 227.000 salariați direct implicați în acest sector.

Automechanika este locul de întâlnire pentru liderii globali în domeniul producției, cercetării și inovării de echipamente, componente și accesorii pentru industria auto, un sector cu o dezvoltare foarte dinamică și o concurență pe măsură. În acest context, organizatorii târgului au pus un accent deosebit pe protejarea drepturilor de proprietate intelectuală, oferind servicii de consultanță pe această temă, atât vizitatorilor cât și expozanților.

Participarea firmelor româneşti la evenimentul de la Frankfurt a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în colaborare cu asociația patronală ACAROM, în cadrul Programului Național de Promovare a Exportului, cu finanțare parțială de la bugetul de stat.

Biroul de Presă al Ministerului pentru
Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

 

Autor Redactia 17 Septembrie 2018, 16:51 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii