Mugur Isărescu: Românii au avut impresia că o creştere economică durează la nesfârşit

De AGERPRES 06 Noiembrie 2010, 11:22 Economie
Românii au avut impresia că România se va afla la nesfârşit în creştere economică după 40 de ani de comunism, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, la postul public de radio.

Acesta a subliniat că românii au sperat că nu va veni o ajustare, dar această ajustare este inevitabilă.

Guvernatorul a explicat că FMI ne-a avertizat în 2007-2008 că avem o creştere economică mai rapidă decât potenţialul şi care depinde foarte mult de intrări de capitaluri şi că economia e supraîncălzită.

Mugur Isărescu a spus că în perioada în care România a beneficiat de mari intrări de capitaluri şi mari împrumuturi private, sub forma de investiţii directe, de portofoliu sau bani de la băncile mamă către bănci din România, ţara s-a dezvoltat pe baza unui consum cu mult dincolo de producţie.

Acesta a spus că în astfel de condiţii este şi e greu de făcut ajustarea economică, după ce ai dat majorări nesustenabile de salarii, de pensii.

'E greu de făcut ajustarea, să iei banii înapoi, să spui, ştiţi, s-a dat prea mult ajustarea e grea nu numai în România ci peste tot în lume', a spus guvernatorul.

 

Autor AGERPRES 06 Noiembrie 2010, 11:22 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii