Moody's: Fragmentarea zonei euro ar avea repercusiuni negative asupra ratingului tuturor tarilor

De AGERPRES 28 Noiembrie 2011, 16:28 Economie
Chiar daca zona euro, în ansamblu, are o enorma forta economica si financiara, slabiciunile institutionale continua sa afecteze rezolvarea crizei si afecteaza ratingurile. (...) Desi scenariul central al Moody's este ca zona euro va fi pastrata fara alte default-uri, chiar si acest scenariu 'pozitiv' are implicatii foarte negative pentru ratingurile statelor, se arata în raportul agentiei de rating.

Agravarea rapida a crizei datoriilor din zona euro si criza bancara ameninta ratingul tuturor statelor europene, a anuntat, luni, agentia de evaluare financiara Moody's Investors Service.

De asemenea, Moody's apreciaza ca vointa politica de a implementa un plan de solutionare efectiva ar putea aparea doar dupa o serie de socuri, care ar putea conduce la o situatie în care mai multe tari ar pierde accesul la finantarea de pe piata pentru o perioada prelungita de timp. 'Acest lucru ar provoca retrogradarea ratingurilor acestor tari în categoria speculative grade având în vedere povara care ar trebui sustinuta pentru o perioada prelungita de timp', sustine Moody's.

Potrivit agentiei de evaluare financiara, în ultimele saptamâni probabilitatea mai multor scenarii negative de rating a crescut, reflectând incertitudinile politice din Grecia si Italia si înrautatirea perspectivelor economice. 'Probabilitatea unor defaulturi multiple în rândul tarilor din zona euro nu mai este una neglijabila.

În viziunea Moody's, cu cât dureaza mai mult criza de lichiditate, cu atât va continua sa creasca probabilitatea unor defaulturi. O serie de defaulturi ar creste semnificativ probabilitatea ca una sau mai multe state sa iasa din zona euro. Moody's considera ca o fragmentare a zonei euro ar avea repercusiuni negative asupra ratingului tuturor tarilor din UE', se arata în raportul agentiei de evaluare.

 

Autor AGERPRES 28 Noiembrie 2011, 16:28 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate