Modificarea formei de contract din cadrul Ghidului General al solicitantului pentru POR 2014-2020

De Redactia 29 August 2018, 22:25 Economie

siglaPe 28 august 2018, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a emis ordinul de modificare a formei de contract anexată la Ghidul General al solicitantului pentru POR 2014-2020, ce conţine condiţii generale pentru accesarea fondurilor în cadrul programului.

Astfel, modificarea prevede includerea formei contractului de finanțare (condiții generale și condiții specifice POR) pentru apelurile de proiecte dedicate SUERD.

De asemenea, au fost actualizate prevederile contractuale privind asigurarea confidențialității și prelucrarea datelor cu caracter personal și anexa privind acordarea și recuperarea prefinanțării.

În plus, a fost inclusă, în cadrul Anexei 1, Secțiunea 1 - Condiții specifice aplicabile POR 2014-2020, posibilitatea modificării unilaterale de către AMPOR a contractului de finanțare în cazuri temeinic justificate, determinate în principal de modificarea cadrului normativ aplicabil sau pentru aplicarea prevederilor relevante în implementarea proiectelor/pe perioada de valabilitate a contractelor, cu respectarea principiilor și regulilor POR 2014-2020.

Pentru toate apelurile SUERD lansate în cadrul POR 2014-2020 la data publicării acestui ordin, secțiunea specifică din Anexa 10.8 "Model orientativ contract de finanţare" se aplică proiectelor pentru care nu a fost demarată etapa de contractare la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Pentru celelalte apeluri lansate în cadrul POR 2014-2020 la data publicării acestui ordin, modificările prevăzute de secțiunea specifică din Anexei 10.8 "Model orientativ contract de finanţare" se aplică astfel:

a. tuturor proiectelor pentru care nu a fost demarată etapa de contractare la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice;

b. proiectelor aflate în contractare la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice numai în cazul în care se solicită clarificări după data intrării în vigoare a acestui ordin.

Pentru contractele de finanțare în vigoare la data publicării acestui ordin, acolo unde este cazul, în termen de maximum 90 de zile lucrătoare, se realizează demersurile necesare pentru întocmirea actelor adiționale în vederea actualizării acestora, în sensul corelării cu conținutul anexei la acest ordin.

Restul condițiilor și prevederilor din Ghidul General rămân neschimbate.

 

Autor Redactia 29 August 2018, 22:25 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii