Majorarea costurilor de achiziție a gazelor a determinat o creștere medie de aproximativ 5,6% a prețului final al gazelor pentru populație

De AmosNews 10 Ianuarie 2018, 15:13 Economie

gazeMajorarea costurilor de achiziție a gazelor a determinat o creștere medie de aproximativ 5,6% a prețului final al gazelor pentru populație

Ca urmare a creșterii costului de achiziție a gazelor naturale pe care furnizorii îl plătesc producătorilor de gaze naturale, ANRE a decis, în conformitate cu metodologia în vigoare, majorarea prețului final al gazelor naturale pentru populație în medie cu aproximativ 5,6%, începând cu data de 10 ianuarie. Acest procent de creştere variază de la un furnizor la altul.

Reamintim că, începând cu 1 aprilie 2017, prețul cu care furnizorii cumpără gazul de la producătorii interni nu mai este stabilit de autorități, fiind rezultatul evoluției cererii și ofertei din piață. ANRE analizează periodic evoluția prețului gazelor achiziționate de furnizori având obligaţia de a ajusta valoarea de transfer către consumatorii casnici, conform legislației în vigoare.

Subliniem că această ajustare de preţ a fost cauzată exclusiv de majorarea costurilor de achiziție a gazelor din producția internă,  tariful de distribuţie şi marja de furnizare rămânând neschimbate.

 

Autor AmosNews 10 Ianuarie 2018, 15:13 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii