Isărescu: Este nevoie de o corecţie dramatică

De Mihai Vintilă 18 Mai 2010, 00:00 Economie
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, marţi 18 mai 2010, că există riscul să nu se mai găsească fluxurile financiare care să ne finanţeze, întrucât pieţele nu mai au încredere şi opresc finanţările, iar, din acest motiv, este nevoie de corecţie dramatică.


"Cei care cunosc teoria datoriilor ştiu că de la un anumit nivel e greu să ai puncte de inflexiune şi să o aduci în jos. Te îndatorezi numai ca să plăteşti dobânzi. (...) Faci deficite mai mari ca să îţi acoperi dobânzile şi asta se întâmplă şi la ţări mari. Nu întâmplător se spune că Grecia este prima ţară din categoria ţărilor bogate care trebuie să facă faţă unei asemenea abordări", a spus Isărescu.

Guvernatorul BNR a mai spus că "o bătălie extraordinară" este să nu intrăm în gruparea unde nu se duc fluxurile de capital internaţional sau de unde pleacă.

"Aceste fluxuri depind de lucruri minore, uneori de un blocaj, de o informaţie. Nu mai ajunge fluxul de bani unde trebuie şi la momentul în care trebuie şi atunci lucrurile se amplifică în sens negativ", a explicat acesta.(AMOS News)

 

Autor Mihai Vintilă 18 Mai 2010, 00:00 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate