Indicii producţiei industriale în luna iunie şi semestrul I 2012

De Directia Regionala de Statistica Braila 19 August 2012, 16:07 Economie
În luna iunie 2012, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,7%, respectiv cu 0,4%. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut cu 1,4% ca serie brută şi a crescut cu 1,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

În semestrul I 2012, comparativ cu semestrul I 2011, producţia industrială a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,2%, respectiv cu 0,9%.

În luna iunie 2012, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 1,4% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, datorită scăderii industriei prelucrătoare (-2,7%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au crescut cu 7,2%, respectiv cu 5,2%. Pe marile grupe industriale, s-au înregistrat scăderi la majoritatea categoriilor de bunuri: în industria bunurilor de capital (-2,6%), în industria bunurilor de uz curent (-1,4%), în industria energetică (-1,3%) şi în industria bunurilor intermediare (-0,7%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a crescut cu 3,5%.


În semestrul I 2012, comparativ cu semestrul I 2011, producţia industrială (serie brută) a fost mai mare cu 0,2%, datorită creşterii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+7,7%). Industria extractivă şi industria prelucrătoare au scăzut cu 1,3%, respectiv cu 0,8%. Pe marile grupe industriale s-au înregistrat creşteri în industria bunurilor de capital (+3,8%), în industria energetică (+3,3%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+1,8%), în timp ce scăderi au fost înregistrate în industria bunurilor intermediare (-4,7%) şi în industria bunurilor de uz curent (-0,7%).


 

Autor Directia Regionala de Statistica Braila 19 August 2012, 16:07 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate