Indicele preturilor productiei industriale

De AmosNews 02 Martie 2011, 23:10 Economie
În luna ianuarie 2011, preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au înregistrat o crestere cu 1,3% comparativ cu luna precedenta si o crestere cu 10,0% fata de luna corespunzatoare din anul 2010.Ianuarie 2011 comparativ cu decembrie 2010.
Preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au înregistrat o crestere cu 1,3% comparativ cu luna precedenta.

Dupa destinatie, preturile productiei industriale pentru piata interna cât si preturile productiei industriale pentru piata externa au înregistrat cresteri cu 1,3%, respectiv cu 1,5%.Pe sectiuni (sectoare de activitate) s-au înregistrat cresteri de preturi în industria extractiva (+2,9%) si industria prelucratoare (+1,6%). Scaderi de pret s-au înregistrat la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat    (-0,5%), cât si la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (-0,4%). Pe marile grupe industriale se constata cresteri de preturi în industria bunurilor intermediare (+2,1%), industria energetica (+1,7%), industria bunurilor de uz curent (+0,9%), industria bunurilor de folosinta îndelungata (+0,7%). Preturile produselor din industria bunurilor de capital au înregistrat scaderi fata de luna anterioara (-0,4%).

Ianuarie 2011 comparativ cu ianuarie 2010
Preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au înregistrat o crestere cu 10,0% fata de luna corespunzatoare din anul 2010.
Pe sectiuni (sectoare de activitate) s-au remarcat cresteri de preturi în industria prelucratoare (+11,9%), în industria extractiva (+7,6%), la distributia apei; salubritate, gestionarea deseurilor, activitati de decontaminare (+7,6%), la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+0,8%).
Pe marile grupe industriale, cresteri semnificative de preturi se remarca la produsele din industria bunurilor intermediare (+13,9%) si industria energetica (+12,0%). Sub nivelul înregistrat pe total s-au situat produsele din industria bunurilor de uz curent (+7,9%), industria bunurilor de capital (+3,3%) si industria bunurilor de folosinta îndelungata (+2,7%).

 

Autor AmosNews 02 Martie 2011, 23:10 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate