In cautarea lui Marco Polo

De Moise Guran 20 Februarie 2011, 18:38 Economie
Elena Udrea a proclamat sfârsitul crizei în domeniul turismului românesc. Având în vedere faptul ca de Paste toate pensiunile din România vor dubla tarifele, Elena Udrea are dreptate – pensiunile au deja cereri de rezervari si asta arata apetitul românului de a mai fugi de acasa, dupa doi ani în care s-a abtinut cât a putut. Din punctul de vedere al turistului român criza se apropie de final.

Însa exact aceleasi fapte ne arata ca spre deosebire de turitul român, turismul românesc abia reintra în criza lui obisnuita –criza de oferte.

Într-un plan ambitios si extrem de costisitor Elena Udrea si-a propus sa dubleze numarul turistilor straini pâna în 2015.

Strategia pe care vrea sa o adopte se refera acum la o promovare intensa a României pe internet unde vor fi disponibile toate informatiile necesare turistilor. Pentru pagina de net si promovarea propriu-zisa în prima faza, adica pâna în 2013, Elena Udrea va cheltui peste 70 de milioane de euro, iar pâna în 2015 înca 46 de milioane de euro. Sunt sume uriase, chiar si împartite pe cinci ani, cu mai mare greutate pe perioada în care doamna Udrea este sigura pe postul domniei sale de la minister. Cât despre turisti, daca ne luam dupa ce spune ministrul, în patru ani la noi în tara ar trebui sa primim cam 2,5 milioane de turisti straini.

Problema la care nimeni nu are un raspuns este si daca Elena Udrea reuseste ce o sa facem cu atâtia turisti strani? Sa îi tinem blocati în masina pe DN1? Sa le rupem masinile prin Carpatii occidentali?

Adica, bine, bine, bagam în promovare pe internet o caruta de bani, ca sa-l gasim pe turistul Marco Polo, cum excelent remarca un blogger specializat, dar daca îl gasim si el chiar vine în România vom fi pregatiti cu infrastructura?
Sau ar fi mai bine sa speram ca va veni exact ca celebrul calator medieval calare pe catâri.


 

Autor Moise Guran 20 Februarie 2011, 18:38 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate