Implementarea schemei de ajutor de minimis pentru IMM-uri instituita prin HG 274/2013

De A.Frangu 27 Noiembrie 2013, 15:26 Economie
Pentru a veni in sprijinul IMM-urilor brailene interesate de accesarea programului ajutoarelor financiare nerambursabile, Oficiului Teritorial pentru IMM si Cooperatie Constanta (Braila, Buzau, Galati, Tulcea, Vrancea, Constanta)  transmite urmatoarele informatii:
 
Directia de Implementare a Programelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii prin Oficiile Teritoriale pentru IMM-uri, a publicat Schema de Minimis instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 274/2013, cu modificările şi completările ulterioare.

Documentul descrie procedura si conditiile pentru accesarea ajutoarelor de stat destinate IMM-urilor care deruleaza investitii, bugetul maxim al schemei de ajutor de minimis fiind de 500 milioane lei.

Conform prevederilor art.4 din H.G. nr.274/2013, pot beneficia de ajutor de minimis întreprinderile care îndeplinesc cumulativ, la data solicitării, următoarele condiţii:

a) sunt înregistrate ca societăţi comerciale sau societăţi cooperative;
b) au cel puţin 1 an calendaristic de la înfiinţare la data completării on-line a formularului de înscriere   şi codul CAEN pentru care solicită finanţare este autorizat, în condiţiile legii, cu cel putin 3 luni înaintea datei completării on-line a formularului de înscriere;
c) prezinta un plan de investitii pentru care se solicita finantarea, cu evidentierea cheltuielilor eligibile;
d) nu înregistrează debite restante la bugetele componente ale bugetului general consolidat;
e) prezintă un angajament ferm privind menţinerea locurilor de muncă existente la data înregistrării cererii de acord pentru finanţare, precum şi crearea până la finalizarea investiţiei şi menţinerea, pe o perioadă de minimum 3 ani de la finalizarea investiţiei, a locurilor de muncă pentru persoane care nu au avut contract individual de muncă în ultimele 3 luni;

Ajutorul de minimis se acordă IMM-urilor de la bugetul de stat sub formă de sume nerambursabile, în procent de 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanţare, în limita echivalentului în lei a valorii maxime de 100000 euro.

Alaturi de procedura si ghid au fost facute publice si modelele de formulare care trebuie completate de solicitanti acestea regasindu-se pe site-ul www.aippimm.ro.

Potrivit hotararii de guvern recent adoptate, “Data la care este activa inregistrarea online se comunica pe site-ul institutiei cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de data inceperii procesului de inregistrare propriu-zis”, cel mai probabil in luna ianuarie 2014.


 

Autor A.Frangu 27 Noiembrie 2013, 15:26 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii