Guvernul analizează o măsură de obligare a supermarketurilor să aloce spatiu produselor româneşti

De AGERPRES 25 Februarie 2011, 21:59 Economie
Guvernul analizează o propunere a patronatelor prin care s-ar impune supermarketurilor să aloce 20-30% din spaţiu produselor româneşti, a declarat, vineri, prim-ministrul Emil Boc. El a menţionat, însă, că măsura trebuie să ţină cont de prevederile europene în domeniu, pentru a putea fi adoptată.

"Am ţinut cont de câteva dintre propunerile pe care mediul de afaceri le-a avansat, propuneri care vor fi analizate de către structurile ministeriale. O propunere pe care o vom analiza inclusiv cu Consiliul Concurenţei, din perspectiva legislaţiei europene, este cea legată de propunerea ca în supermarketuri să existe un procent de 20-30% din spaţiu alocat pentru produsele autohtone. Propunerea mie mi se pare corectă, dar va trebui analizată din perspectiva legislaţiei europene. Cred că acest lucru este bine-venit, sub rezerva de a analiza legislaţia europeană în materie", a spus Boc.

Primul-ministru a discutat vineri cu sindicatele şi apoi cu patronatele, la Ministerul Muncii, despre Codul muncii şi despre măsuri de încurajare a mediului de afaceri.


 

Autor AGERPRES 25 Februarie 2011, 21:59 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate