Eurostat zice ca economia Romaniei merge bine. Avem cea mai mare crestere din trimestrul trei

De AGERPRES 14 Noiembrie 2013, 13:10 Economie
Datorita unei creșteri economice trimestriale de 1,6%, România este lider în UE, urmată de Letonia (1,2%), Marea Britanie și Ungaria, ambele cu o creștere de 0,8%, Polonia și Bulgaria, ambele cu o creștere de 0,6%. Potrivit Eurostat, ritmul de creștere al economiei zonei euro a încetinit la 0,1% după un avans de 0,3% în trimestrul precedent iar Uniunea Europeană a înregistrat o creștere economică de 0,2%, după o creștere de 0,3% în trimestrul al doilea.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, PIB-ul României a înregistrat o creștere de 4,1%, cea mai mare creștere atât din zona euro cât și din Uniunea Europeană, fiind urmată de Letonia (3,9%), Lituania (2,2%) și Polonia (1,7%). În schimb, economia zonei euro a înregistrat o contracție de 0,4% în ritm anual în timp ce PIB-ul UE a înregistrat un avans de doar 0,1% în perioada iulie-septembrie 2013 comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Datele Eurostat sunt similare cu estimările semnal anunțate joi de Institutul Național Statistică (INS), potrivit cărora economia României a crescut în trimestrul trei din acest an cu 1,6% față de trimestrul doi, iar avansul a fost de 4,1 procente comparativ cu perioada similară din 2012

 

Autor AGERPRES 14 Noiembrie 2013, 13:10 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate