Eurobank fuzionează cu Alpha Bank şi se transformă în Alpha Eurobank

De AGERPRES 16 Noiembrie 2011, 17:00 Economie
Potrivit preşedintelui executiv al Eurobank EFG, Nicholas Nanopoulos, fuziunea celor mai mari două bănci private din Grecia reprezintă 'o decizie istorică, care are puterea de a schimba regulile jocului şi care sporeşte capacitatea ţării de a depăşi criza, stabilizează sistemul bancar şi transmite un mesaj pozitiv cu privire la economia Greciei şi a societăţii'.

AGEA a întrunit un cvorum de 57,36% din capitalul social ordinar vărsat, corespunzător unui număr de 317.145.899 acţiuni ordinare. Acţionarii posesori a 310.996.643 acţiuni (56,24% din capitalul social cu drept de vot) au aprobat fuziunea Eurobank cu Alpha Bank S.A., precum şi Proiectul Acordului de Fuziune, cu o rată de schimb de şapte acţiuni ale Eurobank pentru cinci acţiuni noi Alpha Eurobank şi o acţiune nouă Alpha Eurobank pentru fiecare acţiune Alpha deţinută.

Numărul total de acţiuni corespunzătoare voturilor valide a fost de 310.999.283.

După primirea aprobărilor din partea Adunărilor Generale şi respectiv a adunărilor speciale ale acţionarilor deţinători de acţiuni preferenţiale (Statul Elen) ale băncilor care fuzionează, a Băncii Greciei, Comisiei Elene de Concurenţă şi Ministerului Dezvoltării, Competitivităţii şi Transportului Maritim, fuziunea va fi finalizată prin înregistrarea în Registrul Societăţilor pe Acţiuni de către ministerul abilitat, fapt care se preconizează a avea loc în următoarele săptămâni. După această înregistrare, acţiunile Eurobank vor înceta să mai fie tranzacţionate la Bursa din Atena.

În termen de o săptămână de la data întreruperii tranzacţionării acţiunilor Eurobank, noile acţiuni ordinare Alpha Eurobank, emise ca urmare a majorării de capital social datorită fuziunii, vor începe să fie tranzacţionate la Bursa din Atena. Acţionarii vor fi notificaţi de către Alpha Eurobank printr-un comunicat de presa şi prin Bursa din Atena.

Noua bancă va deveni cea de-a 23-a mare bancă din zona euro, cu active totale de 145 miliarde euro, credite de 98 miliarde de euro şi depozite de 68 miliarde euro. Aceasta va avea o reţea de 2.300 de sucursale şi un număr de 34.000 de angajaţi.

 

Autor AGERPRES 16 Noiembrie 2011, 17:00 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate