CSSA a sanctionat firma Multiexpert Asig - Broker de Asigurare

De Frimu Ghinea 23 Noiembrie 2011, 19:13 Economie
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât sancţionarea Societăţii Comerciale Multiexpert Asig - Broker de Asigurare S.R.L. cu interzicerea temporară a exercitării activităţii, precum şi retragerea aprobării conducătorului executiv al societăţii.

Printre contravenţiile constatate care au dus la aplicarea sancţiunilor se numără:
-societatea nu a transmis copia contractului de muncă al conducătorului executiv şi copiile contractelor de mandat ale administratorilor;
-societatea nu deţine contract de asigurare de răspundere civilă profesională;
-mai multe raportări nu au fost transmise la CSA în termenul legal sau chiar deloc;
-nu a comunicat numele persoanei cu responsabilităţi în aplicarea legislaţiei privind spălarea banilor şi a finanţării actelor de terorism şi politicile, procedurile şi mecanismele adecvate în materie de cunoaştere a clientului, de raportare, de păstrare a evidenţelor, de control intern, de evaluare şi gestioanare a riscurilor;
-nu a transmis numele persoanei cu responsabilităţi în aplicarea sancţiunilor internaţionale.

Decizia nr. 843/21.11.2011 privind retragerea aprobării conducătorului executiv al Societăţii Comerciale Multiexpert Asig - Broker de Asigurare S.R.L. şi Decizia nr. 844/21.11.2011 privind interzicerea temporară a exercitării activităţii societăţii Multiexpert Asig - Broker de Asigurare S.R.L. au fost transmise spre publicare în Monitorul Oficial, Partea I.

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor subliniază faptul că măsurile dispuse în cazul societăţilor menţionate nu au implicații asupra contractelor de asigurare deja încheiate, acestea continuând să își producă efectele în condițiile stabilite la data semnării.

 

Autor Frimu Ghinea 23 Noiembrie 2011, 19:13 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate