Consiliul Cocurentei investigheaza Metro, Selgros, Mega Image, CDE R Interex şi furnizorii acestora

De Redactia 08 Mai 2012, 16:02 Economie
Consiliul Concurenţei va anunţa, curând, rezultatele anchetei privind piaţa de telecomunicaţii, iar concluziile noastre vor schimba, cred, modul de distribuţie a telefoniei mobile. De asemenea, în toamnă, vom finaliza şi investigaţia pe piaţa de retail. Consiliul Concurenţei a declanşat patru investigaţii privind potenţiala încălcare a Legii Concurenţei de către comercianţii cash&carry, comercianţi cu amănuntul şi furnizori de produse alimentare. I

nvestigaţiile privesc posibile înţelegeri anticoncurenţiale între comercianţi şi furnizorii acestora, referitoare la stabilirea preţurilor de vânzare sau de revânzare, cu potenţiale efecte asupra bunăstării consumatorilor finali. Investigaţiile vizează societăţile membre ale grupului Metro, Selgros, Mega Image, CDE R Interex şi furnizorii acestora, a precizat Valentin Mircea.

Simpozionul "Practici interzise - comportamente anticoncurenţiale", organizat, marţi, de Medien Conferences, a abordat o serie de teme referitoare la rolul preventiv al concurenţei pentru un mediu de afaceri competitiv.

Problema fixării preţurilor, aşa-numitele acorduri verticale, este legată strâns de nevoile populaţiei, iar obligaţia autorităţilor de concurenţă din Europa este să protejăm interesele ei. Lanţurile de retail sunt monitorizate în fiecare ţară europeană pentru a împiedica, cât mai mult posibil, înţelegerile pentru preţurile mici, dar şi abuzul de poziţie dominantă a cumpărătorului, a spus Peter Thyri, Counsel, Wolf Theiss Viena.

 

Autor Redactia 08 Mai 2012, 16:02 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate