CFR SA va închide 1.000 de kilometri de cale ferată

De AGERPRES 11 Februarie 2011, 19:57 Economie
CFR SA va închide circa 1.000 de kilometri de cale ferată până în luna august ca măsură de restructurare impusă de Fondul Monetar Internaţional, potrivit scrisorii de intenţie convenite împreună cu Executivul.

De asemenea, scrisoarea de intenţie prevede scoaterea spre închiriere a circa 20% din lungimea de cale ferată rămasă operaţională. Prin planul de restructurare, se urmăreşte o reducere cu 25% a pierderilor şi stoparea acumulării de noi arierate în 2011.

Transportul feroviar de marfă trebuie să ajungă să funcţioneze fără subvenţii, a declarat, marţi, şeful misiunii FMI pentru România, Jeffrey Franks.
'Nimeni nu doreşte falimentul transportului feroviar, ci funcţionarea eficientă a acestuia şi transportul de marfă trebuie să ajungă să funcţioneze fără subvenţii', a spus Jeffrey Franks.

În acest context, şeful misiunii FMI pentru România a subliniat că nu au fost stabilite cote de personal care trebuie disponibilizat şi că dezvoltarea unor sectoare din domeniul transporturilor ar putea atrage personalul care nu mai este necesar în alte sectoare.

Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a declarat luni, la finalul discuţiilor cu FMI, că, fără restructurarea companiilor de cale ferată, disponibilizările nu vor duce la evitarea falimentului companiilor feroviare. Acesta a precizat că circa 5.000 - 6.000 de salariaţi riscă să rămână fără loc de muncă în primăvara acestui an şi că sindicatele iau în calcul toate acţiunile pentru a împiedica noi disponibilizări.


 

Autor AGERPRES 11 Februarie 2011, 19:57 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate