CE va adopta o comunicare privind energiile regenerabile

De AmosNews 28 Ianuarie 2011, 22:10 Economie
Comisia Europeană va adopta o comunicare privind energiile regenerabile. Documentul prezintă o actualizare a situaţiei cu privire la modul în care utilizarea energiei regenerabile este promovată în Uniunea Europeană. De asemenea, documentul trece în revistă obiectivele din 2010 ale statelor membre în ce priveşte ponderea energiilor regenerabile în producţia de electricitate şi în transporturi.

Comunicarea şi documentele care o însoţesc sunt redactate de către Comisia Europeană în vedere respectării obligaţiilor sale ce decurg din directivele privind energiile regenerabile 2001/77/EC, 2003/30/EC şi 2009/28/EC.

Energiile regenerabile – energia eoliana, solară (termică, fotovoltaică şi concentrată), hidro-electrică, geotermală, biomasă, energia valurilor - reprezintă alternative esenţiale la combustibilii fosili. Utilizarea energiilor regenerabile reduce cantitatea emisiilor de gaze cu efect de seră, diversifică sursele de aprovizionare cu energie şi reduce gradul de dependenţă faţă de pieţele nesigure şi volative ale combustibililor fosili. Creşterea utilizării energiilor regenerabile stimulează ocuparea forţei de muncă în Europa, crearea de noi tehnologii şi îmbunătăţirea balanţei comerciale.

 

Autor AmosNews 28 Ianuarie 2011, 22:10 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate