CE a trimis României aviz motivat pentru netranspunerea legislaţiei privind piaţa internă

De AGERPRES 27 Februarie 2012, 15:44 Economie
Comisia Europeană a trimis, luni, României şi altor 7 state membre ale Uniunii Europene avize motivate (a doua etapă a procedurii de încălcare a dreptului comunitar) pentru faptul că nu au informat executivul UE cu privire la adoptarea măsurilor de transpunere a directivelor privind energia electrică şi gazele.

Cele două directive, din cadrul celui de-al treilea pachet legislativ, ar fi trebuit să fie transpuse de către statele membre în legislaţia naţională până la data de 3 martie 2011.

Până în prezent, România, Bulgaria, Cipru, Spania, Luxemburg, Olanda şi Slovacia nu au informat Comisia în legătură cu adoptarea măsurilor de transpunere a celor două directive, iar Estonia nu a informat Comisia cu privire la directiva privind gazele naturale.

Prin urmare, executivul comunitar a trimis avize motivate celor opt state membre pentru a le îndemna să îşi respecte obligaţia juridică. Statele membre au la dispoziţie două luni pentru a răspunde, iar dacă nu se conformează Comisia Europeană se poate adresa Curţii de Justiţie a UE.

 

Autor AGERPRES 27 Februarie 2012, 15:44 Economie
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate